Sahte Fatura Kullanımı Ve Koda Gi̇rme

elifbe

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 Ağu 2012
Mesajlar
311
Konum
istanbul
Yeni bir işe başladım. Çalıştığım firma bilmeden bir faturadan sahte fatura almış ve bunu kdv beyanında beyan etmiş. ihraç kayıtlı iade alacağından dolayı verdiği indirim listelerinde de bu durum tespit edilmiş. Vergi dairesi ilgili faturanın kayıtlardan çıkartılıp düzeltme verilmesi gerektiği ve aksi halde özel esaslara alınacağına dair yazı yazmış. Firma da ilgili sahte faturaya ilişkin ödeme dökümlerini vergi dairesine sunmuş. Fakat daire bunu kabul etmeyip faturaların çıkartılması talebini yenilemiş. Firma ayrıca önceki af döneminden de yararlanmış olmasına rağmen hala kodda gözükmektedir.

Soru 1 : Faturalara ait banka kanalıyla yapılan ödemelerin ibrazı koddan çıkmak için yeterli değil midir?
Soru 2 : Aftan yararlanılması koddan çıkarmak için yeterli midir.

Teşekkürler.
 
Selamlar
1- Banka kanalıyla yapılan ödemeler kime yada hangi hesaba yapılmıştır.Firma hesabına yapılmışsa ve bu konuda haklılılığınızı ileri sürebiliyorsanız mahkemeye başvurabilirsiniz.Ancak bu durum özel esaslara alınmanızı durdurmaz.Maliye özel esaslara alır,sonra mahkeme sonucuna göre gerekirse çıkartır.
2- Aftan yararlanılması koddan çıkmak için yeterli değildir.Nitekim bu konuda daha önce forumda paylaşımlar yapıldı.Örneğin matrah arttırımı yapıldığında tüm ödemeler bitmeden özel esaslardan çıkış yapılamayacaktır denilmekte.Siz,geçmişte hangi aftan yararlandınız? Borçlarla ilgili bir taksitlendirme yapmışsanız,bunun koddan çıkmayla bir ilgisi yoktur.Sadece vergi borcunuzu yapılandırmış oldunuz.Önceki af döneminde nerden yararlandınız bunu öğrenin bence...
 
Konuyla ilgili mahkemelik olunmuş. Mahkemelik olunan süreçlerle alakalı matrah arttırımına gidilebilir mi ???
 

Benzer konular

Üst