fonradar

Sanal Ortamda Yapılan Parça Kontör Satışları

Üyelik
23 Ocak 2009
Mesajlar
1
Merhaba,
Günümüzde bir çok işletme sanal ortamda parça kontör satışı yapmakta. KDV açısından
85 nolu KDV tebliğinde bu konuda yeterli bilgi yok. Dolayısı ile kimse KDV beyan etmemekte. Bu satışlara ilişkin belge düzeni nasıl olmalı, KDV hesaplanmalı mı? Eğer satışlarda KDV hesaplanmalı ise alış belgelerinde iç yüzde yöntemi ile KDV hesaplanıp indirilebilir mi? Özel Matrah Şeklinde beyan edilmeli ise giderlere ilişkin indirilen KDV, devreden KDV hesabını sürekli yükselttiğinde iade alınabilecek mi yada gider yazılabilir mi?
teşekkürler...
 
Ynt: Sanal Ortamda Yapılan Parça Kontör Satışları

hocam benimde cok merak ettiğim bir soru sormussun bende kontor sitesi acmayı düşünüyorum bayilere nasıl fatura kesebilirim bu konuda kimse yardımcı olamaz mı maliye ile ne gibi işlem yapmalıyım bu işi evden yapmayı düşünüyorum
 
Ynt: Sanal Ortamda Yapılan Parça Kontör Satışları

İnternet üzerinden sanal kontör satışı yapan bir web sitesi işletiyoruz. Faturalarımı haftalık bazda kesip bayilerime gönderiyorum. Bu durum, ayda 5 defa fatura kesip posta yoluyla göndermemiz anlamına geliyor. Herhafta yaklaşık 2300 civarı bayiye fatura kesip göndermemiz anlamına geliyor. İşyükünü ve maliyetlerimizi bi hayli artırıyor. Bunun yerine aysonu itibariyle aylık olarak fatura kesebilirmiyim?

Saygılarımla,

Net Kontör Yönetimi
 
Ynt: Sanal Ortamda Yapılan Parça Kontör Satışları

yusuf yorulmaz satışlar özel matrahta gösterilecek. alış belgelerinde iç yüzde ile kdv eğer firma kontur aılp satıyorsa indirilmez ama firma işletme gideri olarak kontur kullanıyorsa iştigal konusu farklıysa ödediği kdv yi iç yüzde yöntemi ile indirebilir.sizin sorunuzdan anladığım konyur ticaretiyle uğraşan bir firmada kontur satışları özel matraha (kdv siz) alışları ise iç yüzde yöntemi ile kdv indirimine olanak vermez.

werty289 ve net kontor bildiğim kadarıyla bununla ilgili özel bir durum ya da açıklama yok 7 günlük süre esastır.
 
Ynt: Sanal Ortamda Yapılan Parça Kontör Satışları

bence esas önemli olan bayilerin değil alıcı firmaların durumudur.Örnek:sanal kontur perakende ticaretini yapan firma ayın 25-26-27-28-29-30. günlerinde sanal kontur satışı yapıyor.Faturası diğer ayın başında yeni ayın tarihiyle geliyor.elinde olmadığı konturü satmış oluyor.hadi bunun izahıı mümkün.geçici vergi dönemlerinde ay ın son günlerinde sattığı kontür olduğu gibi kar oluyor.yeni ayda gelen faturada stokta kalıyor.
 
Ynt: Sanal Ortamda Yapılan Parça Kontör Satışları

vuk 382 tebliğde benzer konuyu ele almış,,

Ülkemizde faaliyet gösteren GSM veya sabit telefon operatörleri ile bunlarla anlaşmalı firmalar tarafından, ön ödemeli telefon hizmetinde kullanılan kontörlerin nihai tüketicilerle yüz yüze karşılaşılmaksızın, telefon veya internet üzerinden iletilen talepler üzerine, kart sahibinin hattına otomatik olarak yüklenmesi ve bedelinin elektronik ortamda kredi kartı kullanılarak tahsil edilmesi suretiyle satışlar yapılmakta olup, bu tür satışlarda uyulacak belge düzeni hakkında aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.

Yukarıda belirtilen şekilde yapılan kontör satışlarında;

- Kontör satışı yapan işletmelerce gün içerisinde yapılan satışlara ilişkin olarak her günün sonunda "günlük satış raporu" düzenlenmesi ve

- Bu satışlara ilişkin olarak kredi kartlarından yapılan tahsilatların, ilgili banka tarafından düzenlenecek "günlük tahsilat listelerine" istinaden tevsik edilmesi

şartlarıyla, her bir satış için ayrı ayrı belge düzenlenmek yerine, gün sonunda "Muhtelif Müşteriler" ibareli tek bir fatura düzenlenmesi uygun bulunmuştur.

Ancak, müşterinin istemesi halinde fatura veya fatura yerine geçen belgenin düzenleneceği tabiidir.

Belirtilen şekilde kontör satışı yapan işletmelerce, "Muhtelif Müşteriler" ibareli olarak düzenlenecek olan faturaya, "günlük satış raporu" ile banka tarafından düzenlenecek "günlük tahsilat listeleri"nin eklenmesi ve faturaların bu şekilde muhafaza edilmesi gerekmektedir.
 

Benzer konular

Üst