Sanayi Sicil Belgesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ACELYACIM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar

sanayi sicil belgesi işlemlerini yeni yapıyorum.bir firma 2003 yılında kurulmuş fakat şimdiye kadar sanayi sicil belgesi alınmamış
bunu biz farkettik ve söyledik ücretini öğrenemdik bana yardımcı olurmusunuzzzzzzz

lütfennnnnnnnnn acilllllllllllll

Ynt: sanayi sicil belgesi

Teşekkürler oraya girdim bütün belgeleri çıkardım tamam doldurması problem ayrıca benim farklı bir sorunum var lütfen sorabilirmisiniz 2003 yılında kurulan bir firmaya yeni alıncak bu belge ne kadar ücret ödememiz gerekiyor lütfen ben kendim için istiyorum yeni girdim şu anda işe kendimi göstermem gerekiyor

analayışınız için teşekkürler artı birde şahıs firması var onada alınmamış

ücreti önemli

Ynt: Sanayi Sicil Belgesi

sanayi sicil belgesi için herhangi bir ücret ödenmiyor. sadece evrakları hazırla tam kapak dosya içine koy.
kolay gelsin

ZAMANINDA SANAYİ SİCİL BELGESİ ALMAYAN, SANAYİ SİCİLİNE KAYIT YAPTIRMAYAN İŞLETMELERE AF GELDİ

6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 1. Maddesine göre Sanayi Sicil Belgesi alma zorunluluğunda olan firmaların tanımı şu şekilde yapılmıştır. Bir maddenin vasıf, şekil, hassa veya terkibini makine, cihaz, tezgâh, alet veya diğer vasıta kuvvetlerin yardımıyla yapan veya sadece el emeği ile kısmen veya tamamen değiştirmek veya bu maddeleri işlemek suretiyle devamlı ve seri halinde imal veya istihsal eden yerlerle madenlerin çıkarılıp işlendiği yerler (Sanayi İşletmesi) ve buralarda Yapılan işler (Sanayi İşyerleri) olarak tanımlanmıştır.

Dolayısı ile 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunun 1. Maddesi kapsamında değerlendirilen işletmeler aynı Kanunun 2. Maddesine göre Sanayi Sicil Belgesi almak zorundadırlar. Bu kanununa 31/12/2014 tarihine kadar Sanayi Sicil belgesi almayanlar için 6948 sayılı kanunun 9. Maddesine göre cezai işlem uygulanacaktır.

6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 2 Ağustos 2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve Kanun un ikinci maddesi ile 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununa geçici madde eklenmiştir. Söz konusu geçici madde ile “Faaliyette olup olmadığına bakılmaksızın sanayi işletmelerinden sanayi siciline kayıt olmayanlardan 31.12.2014 tarihine kadar kayıt işlemini tamamlayanlar hakkında bu Kanunun 9 uncu maddesi gereği sanayi siciline tescil ettirmeyenler için öngörülen idari para cezası uygulanmaz." hükmü getirilmiştir.

Yukarıdaki tanıma uyan ve Sanayi Sicil Belgesi almayan işletmelerin bir an önce ilgili müdürlüklere müracaat ederek idari para cezası uygulanmadan bir an önce kayıt olmaları faydalarına olacaktır. Ayrıca İl Müdürlükleri tarafından yapılan denetimlerinde Sanayi Sicile kayıt olmadığı tespit edilen ve kendilerine bu konuda bilgi verilen işletmelerin yetkililerinin de yukarıda ifade edilen Kanuni muafiyetten (cezai uygulamadan muaf tutulması) yararlanmaları için ve kanuni zorunluluk olan Sanayi Sicil Belgesini almaları gerekmekte olup, ilgili İl Müdürlüklere müracaat etmeleri gerekmektedir.”31.12.2014 tarihine kadar bu haktan yararlanmayan işletmelere idari para cezası uygulaması devam edecektir.