Sap Uygulaması nedir

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cetvel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cetvel

Tanınmış Üye
arkadaşlar iş arama kriterlerinde sap uygulamalarına hakim olabilen gibi sıfatlar aranıyor ve her geçen gün ilanlarda bu özellik artıyor.detayı nedir.

Ynt: Sap Uygulaması nedir

Bildiğim kadarıyla SAP bir ticari programdır. Muhasebe, ihracat, ithalat v.b. entegreli olarak kayda alınan ve UFRS ye göre rapor yapabilen, yönetim kararlarına etki eden bütçeleme, kredi analizi yapabilen bir programdır.

Kurumsallaşmış Firmalarda işbaşvurusu yapacaksanız sizde olması gereken ve firma yöneticilerinin başvuruda bulunanlarda en çok aranan program bilgisi, SAP programıdır. Günümüzde kullandığımız alışagelmiş hiçbir muhasebe programına benzemiyor. Hiçbir yerde demo sürümü yok. Ben şans eseri programı görme lüksüne sahip oldum.

Çok üst düzey şirketlerde şuanda bu program kullanılmakta, ülkemizde bilen sayısı ise fazla değil. Bu bir ayırtedici özellik olarak görülebilir.

mehmet bey dediğiniz gibi ayırt edici olma özelliği her geçen gün artmakta. önceden 20 ilanın 1 ilanında bu program aranıyordu şimdi bu sayı giderek artıyor. peki bu programı nasıl öğrenebiliriz.

İsmail bey dediğim gibi bu programın herhangi bir demo sürümü yok.
Ben geçenlerde SAP yazılımın İzmirdeki bölge şubesi ile görüştüm. Bünyelerinde programın eğitimi veriyorlar. Tabiki İzmirdeki şubesi ile görüştüğüm bilgiler bunlar. 2.450.-TL kurs ücreti var.

Ancak kurs şeklinde alınan eğitimle uygulamayı öğretebildiklerini, şuanda bu programın kimsenin dikkatini çekmediği cevabını aldım.

Kurumsallaşmış şirketlerin başında gelen ARKAS gibi, büyük firmalar entegreli olarak sadece SAP programı ile hem ithalatını, hem ihracatını, hem yurtdışı pazar araştırmasını, hemde muhasebe organizasyonunun kurulumunda bu programı tercih ediyolar.

Bu program ile birlikte en çok dikkat çekici edindiğim bilgi ise; iç kontrol sisteminin kurulumuna yardımcı oluyor. Program kullanıcılarını örgütleyebiliyor.

Kurumsallaşmış köklü şirketlerin hemen hemen büyük çoğunluğunda kullanılan ve hızla yaygınlaşan entegre bir program.ağırlıklı olarak endüstri mühendislerinin hakim olduğu muhasebe,insan kaynakları,analiz ,denetim ,raporlama,bütçeleme,finans vs. departmanın işleyişini kapsayan bir program. arkadaşım sap uzmanı onun vasıtasıyla programı inceledim diğer programlar gibi değil çok kapsamlı işletmelere büyük kolaylık getiren bir program öğrenmeyi çok istiyorum bakalım.