Savunma Örneği

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gizemm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
10 Kas 2012
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Ben 4 yıldır özel bir hastanede hasta danışmanı olarak çalışmaktayım 08.11.2012 tarihinde hasta ile benim aramda gecen tartışmadan dolayı hastanın şikayeti üzerine hakkımda 10.11.2012 tarihinde tutanak verildi.Savunma isteniliyor bende bu suçlamayı kabul etmediğimi söyleyerek savunma yazmayacağımı bildirdim sözlü bir şekilde personel sorumlusuna ve kendisi de benimle muhatap değil avukatla görüşüyorsun dedi.Böle bir durumla karşılaşmadığım için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ben ayrıntılı bir şekilde olayı yazsam savunma örneği için yardımcı olur musunuz? çok sevinirim ilgi alakanıza teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kendinizi haklı buluyorsanız savunmanızı yazın..Açık bir şekilde.. 1 tutanak ile sizi atacak değiller..
 
Sayın gizemm
Mutlaka savunma veriniz. Savunma vermezseniz tutanak tutarlar. Savunmanızda olayın tüm ayrıntılarına inerek yazınız. Belli bir matbu formu yok. Mutlaka iki nusha yazınız ve teslim aldıkları tarihi gösterir şekilde ikinci nusha elinizde bulunsun. Eğer 4857 sayılı kanun 25/II mad. işten atarlarsa bu belge elinizde bulunsun. Örnek mahiyetinde olması için aşağıdaki örneği kullanabilirsiniz. Bu dilekçe için 15 günü geçirmeyin.
11/11/2012
......... AŞ
Personel Müdürlüğüne

../11/2012 tarihinde ...:... saatinde ..... katta .... hastanın sözleri üzerine ........ söylenmiştir.

Saygılarımla,
Ad, Soyad, İmza
 
Hizmet akdi ile çalıştığınızı düşünüyorum,gerçi diğer halde(hizmet alımı şeklinde) de olsa bilginize başvurulması anlaşılır bir durumdur.İleti sahibinin de ifade ettiği üzre ortada bir durum var(şimdilik x yada y)bu noktada,hakkındaki iddialara istinaden bu olayın açıklığa kavuşturulabilmesi için ileti sahibinden savunma istenmesi gayet doğal,kendisine tebliğ olunduktan sonra cevap vermez ise (muhtemel savunma talepli yazıda da belirtildiği üzere) ,savunma hakkından vazgeçmiş sayılarak,bu durum mahallinde tutanak altına alınacak ve süreç yine de devam edecek,böylesi bir durumun, işci aleyhine sonuç doğurma ihtimalini de yükseltebilecektir.
Bu nedenle sn.hamitozlu nunda belirttiği üzre savunmasını 2 nüsha olarak yazması (ilerisinde ispat açısından lehine )istenilen savunmanın verilme süresi hakkında kesin bilgiye sahip değilim(sn.hamitozlu biliyor olmalı)ancak;bu konuda işveren tarafından işciye tebliğ olunan savunma talebinde,sözleşme ve personel yönetmeliğinde açık hüküm var ise"zorunlu neden"olmadıkca belirtilen bu süreye uyulması isabetli olacaktır diye düşünüyorum.
İşveren tarafından size tebliğ olunan yazıyı dikkatlice inceleyiniz,vereceğiniz savunma yazısının en başında sözleşme ile yükümlü olduğunuz görevinizi tekrar yazınız,zira işin görülmesinde görev tanımını önemli,daha sonra olayı hatırlayarak gelişim süreçlerini açıklayınız,olayın bu dereceye gelmesine sebeb olan olgular üzerinde durunuz,karşı tarafı suçlamaktan ziyade göreviniz gereği...................yapılmış,söylenmiş olunmasına rağmen ,ilgilinin ...............söz ve davranışlarını ısrarla sürdürdüğü, bu durumlara karşın, tarafınızın daha hoşgörülü,sabırlı,insancıl yaklaşımlar çerçevesinde görevin (görevinizi tam bilmiyorum) ifası noktasında gerekeni yaptığınızı,söylediğinizi beyan ediniz(şeklinde olabilir,tabi detaylar sizde ve takdir sizlerin)
 
Sayın keremcem
Birçok makalede ihbar tebligat için öngürülen sürenin savunma için de aynı olması gereği savunulmuştur. Yoksa her hangi mevzuatta geçmemekte. Olaya şu şekilde bakın hiç savunma vermedi süre ne olmalı? Veya verecek en geç süre ne kadar olmalı?
 
Olaya şu şekilde bakın hiç savunma vermedi süre ne olmalı? Veya verecek en geç süre ne kadar olmalı?
Bu olay, işverene fesih için haklı sebep olabilecek bir olay olsaydı / veya öyle ise ( tartışmanın içeriğinii bilemiyoruz-olaya avukat ta dahil olduğuna göre sadece kuruma şlikayetten öte geçmiş bir durum gibi anladım);
İşverenin bu olay nedeniyle haklı fesih hakkını kullanabilecek olduğu süre 6 gün iken, o olayla ilgili çalışandan savunma talebinin de eğer başkaca bir süre belirtilmemiş ise, 6 günlük hak düşürücü süre içinde yerine getirilmesi gerekir diye düşünüyorum.
Özür dileyerek, konu hakkında detaylı bilgisi olmayan soru sahibi arkadaşa, 15 gün içinde savunmanızı vermeye dikkat edin şeklinde bir süre verdiğimizde, belki de istenmeyen durumlara neden olabilecek bir hatalı bilgi vermiş olabileceğimizi düşünüyorum. 15 gün çok uzun bir süre, ben işveren olsam, savunma talebime 10 gün boyunca kulağının üzerine yatttığını düşünür , savunma vermemesini belirtilen konuyu kabul ettiği yönünde değerlendirip, sözleşmesini feshederim.
 
Son düzenleme:
Yorumdur.
Konunun önem ve çözümüne yönelik olarak daha makul bir süreye ihtiyaç var.
İşci-işveren ilişkisinin daha fazla zedelenmemesi ,ihtilaf doğmaması ve böylesi bir durumun açıklığa kavuşturulması amacıyle genelde bu durumlara istinaden sözleşme ve yönetmelik de hüküm kurulmalı, işveren tarafından bilgi ve savunma talebi gibi hallerde işciye tebliğ tarihinden itibaren asgari 2-3 günlük süre tanınmalı,azami olarak 5 işgünü yada 7 günlük sürenin yeterli olacağı,bu durumun hukuken de korunacağı kanaatindeyim.
 
Üst