Hizmet akdi ile çalıştığınızı düşünüyorum,gerçi diğer halde(hizmet alımı şeklinde) de olsa bilginize başvurulması anlaşılır bir durumdur.İleti sahibinin de ifade ettiği üzre ortada bir durum var(şimdilik x yada y)bu noktada,hakkındaki iddialara istinaden bu olayın açıklığa kavuşturulabilmesi için ileti sahibinden savunma istenmesi gayet doğal,kendisine tebliğ olunduktan sonra cevap vermez ise (muhtemel savunma talepli yazıda da belirtildiği üzere) ,savunma hakkından vazgeçmiş sayılarak,bu durum mahallinde tutanak altına alınacak ve süreç yine de devam edecek,böylesi bir durumun, işci aleyhine sonuç doğurma ihtimalini de yükseltebilecektir.
Bu nedenle sn.hamitozlu nunda belirttiği üzre savunmasını 2 nüsha olarak yazması (ilerisinde ispat açısından lehine )istenilen savunmanın verilme süresi hakkında kesin bilgiye sahip değilim(sn.hamitozlu biliyor olmalı)ancak;bu konuda işveren tarafından işciye tebliğ olunan savunma talebinde,sözleşme ve personel yönetmeliğinde açık hüküm var ise"zorunlu neden"olmadıkca belirtilen bu süreye uyulması isabetli olacaktır diye düşünüyorum.
İşveren tarafından size tebliğ olunan yazıyı dikkatlice inceleyiniz,vereceğiniz savunma yazısının en başında sözleşme ile yükümlü olduğunuz görevinizi tekrar yazınız,zira işin görülmesinde görev tanımını önemli,daha sonra olayı hatırlayarak gelişim süreçlerini açıklayınız,olayın bu dereceye gelmesine sebeb olan olgular üzerinde durunuz,karşı tarafı suçlamaktan ziyade göreviniz gereği...................yapılmış,söylenmiş olunmasına rağmen ,ilgilinin ...............söz ve davranışlarını ısrarla sürdürdüğü, bu durumlara karşın, tarafınızın daha hoşgörülü,sabırlı,insancıl yaklaşımlar çerçevesinde görevin (görevinizi tam bilmiyorum) ifası noktasında gerekeni yaptığınızı,söylediğinizi beyan ediniz(şeklinde olabilir,tabi detaylar sizde ve takdir sizlerin)