Savunma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hak hak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben bir kurumsal bir markette unlu mamüllerde çalışan bir personelim. Bir arkadaşıma dogum günü oldugu için pasta yapıp Süpriz olarak gönderdim. Kasadan %50 personel indiriminizde oldugu için indirimimi yaptırıp parasını nakit bir şekilde yaparak fişimi aldım ve pastayı aldım kuryemize verip bir arka sokaktaki arkadaşıma gönderdim. Müdürümüz kuryeye pastayı nereye götürdüğünü ve fişini sormuş. Arkadaş da benim gönderdiğimi beyan etmiş müdür yanıma gelerek bana kime gönderdiğimi ve fişi sordu. Bende kime gittigini söyleyip fişi ona teslim ettim ve yanımdan ayrıldı.5dk sonra beni cagırıp savunma yazmamı istedi ve bende haklı oldugum hırsızlık gibi gözükmesin diye savunmayı olayın geçtiği sekilde yazdım ve imzaladım. Sizden ricam işten cıkarılırmıyım 3 sene emek verdim emegim boşa gidermi ne yapmam gerektiğinde bilgi verirmisiniz. Teşşekkürler ederim şimdiden allah razı olsun

Savunmada size isnad edilen hatalı davranış nedir? bunuda belirtseydiniz daha iyi olurdu.
Pastaneden %50 indirimli ürün alma hakkı size tanındıysa ve örneğin ayda 2 kez şu kadarlık alışveriş yapabilir gibi bir sınırı varsa ve siz bu yaptığınız işlemle bu sınırları aşmadıysanız, işverenin size sağladığı haklar çerçevesinde hareket ettiyseniz tabiki işveren haklı olarak iş akdinizi fesh edemez. Durum böyle ise tahminim müdürünüz sizi uyarmak niyetiyle hareket etmiştir.

Kız kardeşim de burada çalışıyordu ve 4 sene çalıştı ve bir şekilde savcılıkta polisle tehdit edilerek istifa yazılarak imza attırıyor ve ben hala burada çalışmaktayım kardeşim de mahkemeye verdi burayı benide şahit gösterdi, bunu öğrenen iş yerim tezgah sorumlusuyken normal personele çekildim ve psikolojik baskı uyguluyorlar bu ilk anlattığım olayda ona dayanıyor olabilir çok bunaldım gerçekten hala çalışmaya çalışıyorum ama gücüm kalmadı artık, bütün haklarımı alıp nasıl çıkabilirim bunlar daha fazla zarar vermeden bana ne yapmam gerekiyor teşekkür ederim

Düşüncem öyle veya böyle(yani bu sebeb veya başkaca bir sebeb)ortada bir sıkıntı olduğu anlaşılıyor,dikkatli duyarlı olmanız(yani haklı iken haksız pozisyona düşmemenizi öneririm.
"..bütün haklarımı"derken;ücret,var ve ispat edebiliseniz fazla çalışma ile bayram ve genel tatil çalışması ücretleri,kullanmadıysanız yıllık izin ücreti dışında,net anlamanız açısından başkaca durumlardan ayrıca kıdem tazminatı noktası, İş Kanunu M.24/II de belirtilen koşulların oluşması ve tarafınızdan sözleşmenin feshedilmiş olması halinde,buna karşın ödenmez ise bu takdirde olayı dava konusu etmeniz ve bu davayı kazanmanız halinde mümkün olabilecektir.