Seçim Yapmak

merhaba arkadaşlar ratgele buldum sitenizi ve çok sevindim çünkü en karışık olduğum zamanda bana bilgi veriyolar şimdi benim asıl sorunum 2 yıllık muhasebe mezunuyum ve düz lise çıkışlıyım yani okulda ki bilgi dışında hiç bir bilgim yok ve de şu an bir inşaat firmasında çalışıyorum ön muhasebe elemanı olarak ama hiç bişey öğrenemiyor ve gelişemiyorum staja başlamak istiyorum buna hazırlanmaya başlayaağım bu süreçte büro ya geçmeyi düşünüyorum yani arada kaldım etrafımda da bu konuda destek veren kimse yok burda ki büyüklerimden bilgi istiyorum

Sayın Fındık sizin gibi bende şu anda çalışmakta olduğum inşaat firmasının şantiyesinde ön muhasebe yapmak üzere işe başladım.Şantiyede yaptığımız işlemler ağırlıklı olaral ssk ve iş kanunu işlemlerine dayanmaktaydı.Yani sigortalı işe giriş,çıkış,işçi bildirimleri vb işlemlerdi.Muhasebeye yönelik olarak bildik banka talimatları,fatura ödemeleri gibi işlemleri yapıyordum.Ancak bu yapılanlar yani ön muhasebe anlamında yapılan işlemler çok basit kalıyordu.İşin muhasebe,hukuk ve vergisel boyutundan ise çok uzaktım.Ancak yaklaşık bir sene kadar önce merkez muhasebeye geçerek Mayıs-2005 de stajımı başlattım.Yaklaşık bu bir senelik süreçte kendimde bilgi anlamında değişikliklerin olduğunu ve olaylara artık yabancı kalmadığımı gördüm.Uzun lafın kısası eğer kendini geliştirmek ve bulunduğun yerde saymak istemiyorsan bence imkanın varsa ön muhasebe yapmak yerine bir muhasebe bürosuna yada şirkete geçerek olayların fiilen cereyan ettiği ortama gir.Benim sana tavsiyem bu olur.

Çalışmalarında kolaylıklar dilerim.