Senelik izin hakkı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AGUZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
slmm çalıştığım iş yeri özel sektör ağır makina sanayi iş yerinde 8 seneyi doldurdum 3 hft izin hakkım var diye biliyorum ama 1 yada 2 hft kullandırıyolar şkayet etsem haklı çıkarmıyım

Ynt: Senelik izin hakkı

AGUZ ' Alıntı:
slmm çalıştığım iş yeri özel sektör ağır makina sanayi iş yerinde 8 seneyi doldurdum 3 hft izin hakkım var diye biliyorum ama 1 yada 2 hft kullandırıyolar şkayet etsem haklı çıkarmıyım
AYSE ' Alıntı:
İzin defteri imzalıyormusunuz?
-Yıllık izin hakkınız 6cı yıl itibariyle 20 işgünüdür.
-6cı yıl itibariyle 2 hafta kullanıyorsanız,20-14 gün eder= kalan 6 günx3 yıl=18 günlük daha izin hakkı-alacağınız var.Bir hafta( 6 gün) kullanıyorsanız 3 yıl için 14x3=42 gün alacağınız kalır(hesabı buna göre yapınız)
-Şikayet ederseniz ,sonrasında ola ki size"şikayet ettin"diyerek baskı uygulayabilirler-sudan sebeblerle üzebilirler,nasıl olsa kullanmadığınız takdirde karşılığı ücretini alabileceksiniz.
-ANCAK, Sn.AYSE nin sorduğu üzre,yıllık izin defterini siz 20 gün kullandım şeklinde imzalıyorsanız,kullanmadığınızın ispatı güçleşir,ispat için tanık beyanı bu sorunu tek başına çözmez, işveren tarafından yıllık izinli gösterildiğiniz , oysa sizin o günlerde bizzat çalışmış olduğunuzu ispat edecek delillere ihtiyacınız olacak-Günlük iş günlerinde imza atıyor yada takip için elektronik sistem vr kart okutuyorsanız işiniz kolaylaşır ama tabi hile yapılmadı ise
-Sonuç:Çalışmaya devam,ACELE ETMEYİNİZ,SABIRLI OLUNUZ,aynı zamanda bu izinlerin nasıl uygulanıyor olduğuna dair bilgi edinmeye çalışınız,ihtiyaç duyarsanız sonra tekrar değerleme yapabiliriz.

İlave yapmak isterim ki;

"Yıllık izinlerin kullandırıldığı noktasında ispat yükü işverene aittir.İşveren yıllık izinlerin kullandırıldığını imzalı izin defteri veya eşdeğer bir belge ile kanıtlamalıdır.Bu konuda ispat yükü üzerinde olan işveren ,işciye yemin teklif edebilir."Yarg.9.HD.2010/3038 E.

"Dosya içeriğine göre davacının yıllık izinlerini kullandığı işverence kanıtlanamamıştır.Bu alacağın kabülüne karar verilmesi gerekirken,mahkemece hatalı gerekçeyle reddine karar verilmesi de bozma nedenidir."2007/27438 E.

Anlaşıdığı üzere,bu iznin kullandırıldığının(aynı şekilde kullanılmayan y.izin ücretlerinin ödendiğinin de) ispatı işverene ait.Bu noktada işverenin kanıtlayamamış olması karşısında ,işcinin ayrıca bu izni kullanmadığını ispat etmesi sanırım gerekmiyor!..(fikri olan var ise paylaşalım)

1.yıl 14
2.yıl 14
3.yıl 14
4.yıl 14
5.yıl 14
6.yıl 20
7.yıl 20
8.yıl 20

burda dikkat edilecek husus pazarlar ve resmi tatiller hesaba katılmayacak cumartesi işgünüdür katılacak ama yıllardır işverenin çakallığına işçininde zavallılığına şahit oldum cuma günü işe çıkana 2 hafta izin diyorlar pazartesi işbaşı ama yanlış pazartesi değil salı günü işbaşı yapması lazım izinler haftalık değil yıllıktır ve çalışma sürenize göre değişir ama yaşınız 50 ve üzeri ise 14 değil direk 20 gün izin hakeder işçi hesapları ona göre yapsın işçiler haftayı değil günleri parmak hesabıyla saysızlar.

aday ' Alıntı:
1.yıl 14
2.yıl 14
3.yıl 14
4.yıl 14
5.yıl 14
6.yıl 20
7.yıl 20
8.yıl 20

burda dikkat edilecek husus pazarlar ve resmi tatiller hesaba katılmayacak cumartesi işgünüdür katılacak ama yıllardır işverenin çakallığına işçininde zavallılığına şahit oldum cuma günü işe çıkana 2 hafta izin diyorlar pazartesi işbaşı ama yanlış pazartesi değil salı günü işbaşı yapması lazım izinler haftalık değil yıllıktır ve çalışma sürenize göre değişir ama yaşınız 50 ve üzeri ise 14 değil direk 20 gün izin hakeder işçi hesapları ona göre yapsın işçiler haftayı değil günleri parmak hesabıyla saysızlar.
İznin ilk günü cuma günü ise, pazartesi işbaşı normal olandır.

yanlış anlaşılma olmasın cuma günü mesai bitince izin kağıdı alıp imzalıyor cumartesiden itibaren sayıyorsunuz hafta sonları pazar yani ve resmi tatiller sayılmaz böylece gün hesabı yapınca 2.hafta sonra salı günü işbaşı yapar benim demek istediğim gün hesabı yerine işverenler kafa hesabı hafta hesabı yapıyor 2 hafta sonra gel diyor kaç işçi var tanıdığım eski çalıştıkları yerden ben haftalık izin kullanmışlar bize de kanuna da inanmayıp eski çalıştıkları yerdekiçalışanlara soruyorlar haftalık biliyoruz diyorlar 1 gün bile değerlidir arkadaş işe 1 saat geç gidince neler oluyor neler neden 1 günü güme gitsin işçinin

pazar günleri yıllık izin süresinden sayılabilir.

örneğin kişi işin gereği her salı izinli. ve cuma günü dahil olmak üzere 8 gün yıllık izne çıkıyor. cuma 1, cumartesi 2, pazar 3, pazartesi 4, salı HAFTA TATİLİ, çarşamba 5, perşembe 6, cuma 7, cumartesi 8, pazar İŞBAŞI.