Serbest Girişimci

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

akara

Katkı Sunan Üye
sayın üstadlar belki basit bir cevabı var ama teyit etmek isterim .
şöyle ki bir uluslarası şirket ürünlerinin satımı için üyelerine avantajlı fiyat sunumu sağlıyor ürün kdvsi satış bedeline dahil..bunun için de başka kişilere tanıtım yapma tavsiye ve sisteme üye yapma herhangi bir mekan yok bunlar dost sohbetlerinde vs ürün tavsiyesi yapıyor talep edilen ürünü internetten vs sipariş edip kargo ile getirtiyor..bunun sonucu kişilerin aldığı ürün üzerinden bir tür komisyonu hesabınıza yatırmayı vaadediyor. bu işlemi serbest girişimcilik olarak ifade ediyor ve sözleşmesinde serbest girişimci şirket çalışanı değildir acantalık farncaising veya bağımlılık yoktur. aksine kişiler bağımsızdır..şeklinde ifadesi var.
şimdi bir meslek mensubu için bu sistemde serbest girişimci üye olmanın yasal bir engeli olabilir mi..ticari mümessil veya acenta değil sonuçta ama kazanılabilecek bir meblağ var o da satış fiyatından üyelere sağlanan indirim ve puan toplama sonucu hesaba geçen bir para..ne dersiniz..

Ynt: serbest girişimci

SM/SMMM olarak yapar ve yakalanırsanız ruhsatınıza mal olabilir.

ben de bu şekilde tahmin etmiştim ama hukuki formunu isimlendiremedim seyyar tüccar memuru veya mümessilin adını serbest girişimci demişler sanırım bu çok yaygın bir sistem reklam olmassa amway denilen bir şirket öğretmen veya diğer devlet çalışanı üyelerimiz var deniyor onlar açısından da yasak değil midir..

Yakalanırlarsa yaptırım uygulanabilir. Ancak bu gibi çoğu durumda amir (vali) izin vermedikçe soruşturma bile açılamayan ülkemizde ...

teşekkürler bilgilendirdiğiniz için..maalesef çok görüyoruz bürolarda kombi satan bile var ..vicdan doğruyu emrederse ihbar etmek lazım öte yandan kimsenin ekmeğiyle oynamama meselesi var bir o kadar da kendi hakkını yedirtmiş oluyor insan.. yapılıyordu ise ben de açardım ek kazanç kapısı..