Serbest Meslek Adi Ortaklığı ve Stopaj Beyanı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deniz_80
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,
Serbest meslek erbabı ve adi ortaklığı olan iki avukatın gelir vergisi beyannamelerini hazırlarken ( avukatların her biri içi ayrı beyanname ) bir sorun yaşadım;
Serbest meslek hesap özetinde mevcut olan meblağın 1/2'si ortakların beyanını oluşturuyor. Buraya kadar bir sorun yok. Ekler bölümünde Kesinti yolu ile ödenen vergiler kısmında mükelleflerin Kesmiş olduğu makbuzların dönem ve stopaj bilgilerini beyan ettiğimizde bu liste toplamı ile hisseye düşen stopaj miktarı tutmuyor çünkü hisseye düşen stopaj, listedeki toplamın 1/2 'sini oluşturuyor ve iki toplam arasında oluşan 1/2'lik fark nedeni ile beyannameyi kaydedemiyorum beyanname düzenleme programında. Çözüm olarak ne önerirsiniz?

Ynt: Serbest Meslek Adi Ortaklığı ve Stopaj Beyanı

Stopaj listesinin tamamını girmeniz gerekmez mi ? Makbuzlar ortaklık adına düzenlenmiyor mu ? 1 \ 2 oranı gelirleri için geçerlidir.

Ynt: Serbest Meslek Adi Ortaklığı ve Stopaj Beyanı

acziyet ' Alıntı:
Stopaj listesinin tamamını girmeniz gerekmez mi ? Makbuzlar ortaklık adına düzenlenmiyor mu ? 1 \ 2 oranı gelirleri için geçerlidir.

İşte benim sorumda bu idi. Bencede kesilen makbuzların tamamı olması gerekiyor fakat bu seferde e beyanname düzenleme programında baştada belirttiğim gibi fark çıkıyor ve beyanname kayıt edilemiyor. Bu nedenle Vergi Dairesini aradım ve öğrendim. Kesilen makbuzların yarısını beyan edecekmişiz listede. Benim gibi işin içinden çıkamayan tüm formdaşlara duyurulur. İyi Çalışmalar.