Serbest Meslek Defteri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deniz_80
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba

1- serbest meslek defterine tabii olan şahsın demirbaşı için amortisman ayrılmıştır. Amortisman tutarı deftere işlenecek midir? Ayrıca amortisman listesinde gösterilip işletme hesabı özetinde amortisman kaydını göstereceğiz. Fakat kayıtlara ayrıca gider olarak işleyecek miyiz?
2- Demirbaşını ocak 2008'de almıştır. Yıl sonunda tüm amortismanı topluca indirsek olur mu? Geçici vergilerin dört ayrı dönemine bölmeden son geçici vergi döneminde indirmek doğru mudur?

Ynt: Serbest Meslek Defteri

Sayın peşevir cevabınızı anlayamadım. Lütfen net bir açıklama bekliyorum. Teşekkürler. İyi Çalışmalar.

Sayın deniz_80,
1- Amortisman tutarı gider yazılmak istenen dönemde deftere kaydedilmelidir.
2- Amortismanı her üç aylık dönemde gider yazabileceğiniz gibi hesap dönemi sonunda topluca da yazabilirsiniz.
Kolay gelsin.

Sn. Muhasebe-ci
Cevabınız için teşekkürler.
Diğer sorum: 2.Sınıf işletmelerde dönem sonunda ayırdığımız amortismanları İşletme hesabı özetinda ayrıca gösteriyoruz ve defterin arka sayfasına ayrıca amortisman listesi yapıyoruz. Acaba ayırdığımız amortismanları giderler sayfasına diğer giderler ile beraber işleyecek miyiz?

Sayın Yönetim ve formdaşlar kusura bakmayın başlık ile soru alakasız oldu. Soruyu yazdıktan sonra farkettim. İyi Çalışmalar.

deniz_80 ' Alıntı:
Sn. Muhasebe-ci
Cevabınız için teşekkürler.
Diğer sorum: 2.Sınıf işletmelerde dönem sonunda ayırdığımız amortismanları İşletme hesabı özetinda ayrıca gösteriyoruz ve defterin arka sayfasına ayrıca amortisman listesi yapıyoruz. Acaba ayırdığımız amortismanları giderler sayfasına diğer giderler ile beraber işleyecek miyiz?

Ayırdığınızı düşündüğünüz amortismanı deftere kaydetmediğiniz sürece ayırmamış kabul edilirisiniz. Yani gider tarafına yazmalısınız.
Kolay gelsin.