Serbest Meslek Defteri

Ynt: serbest meslek defteri

mali müşavirin serbest meslek kazanç defterine ayırdığım amortismanı nasıl kaydedecem ve programda ayırdığım amortismanı nasıl kaydedecem bana yardımcı olurmusunuz?

Ynt: Serbest Meslek Defteri

bilgisayar alışı var masa üstü

matrah : 1.400-tl
kdv: 267,95-tl

bunun kaydını hem serbest meslek kazanç defterine hem de programda nasıl kayıt edecem (amortisman olarak)

Bilgisayar,masa,sandalye,koltuk vs demirbaşlarınızı demirbaş olarak programınıza işlersiniz 3 er aylık dönemlerde serbest meslek defterinize amortisman giderlerini işlersiniz.Mükerrer kayıt yapmamaya dikkat edin demirbaş faturalarınızı serbest meslek defterine işlemeyin demirbaş listesine işleyip amortismanlarını gider olarak işleyeceksiniz aksi takdirde mükerrer gider yazmış olursunuz.

peki bunun kaydını bana gösterirmisiniz rica etsem hem deftere hem programa

Programınıza nasıl kayıt yapacağınız konusunda yardımcı olamıycam programınızı bilmediğim için ancak şöyle yardımcı olmaya çalışıyım size.serbest meslek defterine hiç bir kayıt yapmayacak demirbaş alımına ait kdv yi beyanname üstünde ekleyeceksiniz.bilgisayar faturanıza ait 1400,00 tl üzerinden %25 oranında amortisman ayıracak 350,00 lira 1 yıllık amortisman miktarınız 3 er aylık dönemlerde 87,50 amortisman gideri işleyeceksiniz.Böylece 4 yılda bilgisayarınızı sıfırlamış olacaksınız...Umarım bir nebzede olsa anlatabilmişimdir.Kolay gelsin...

zemin0621 buradaki herkes sizin programı kullanıyor mu sanıyorsunuz? ;)

nane ' Alıntı:
zemin0621 buradaki herkes sizin programı kullanıyor mu sanıyorsunuz? ;)
sayın nane sadece yazılanları izliyordum ama buna dayanamadım belliki sayın zemin0621 arkadaşın bilgi eksikliği var ama sizinde böyle küçümseme tarzıyla cevap vermeniz çok yakışıksız olmuş öyle yapacağıınza arkadaşa hangi programı kullandığını sorup yardımcı olmaya çalışsaydınız yadırgadım sizi foruma emek veren bir kişisiniz üstelik.

Oki, ben sorayım,

Sayın zemin0621 hangi programı kullanıyorsunuz?

Gerçi kullanılan programın çok önemi yok, nerden ne yaparsanız yapın sonuç kısmını doğru bulmanız önemli olan. Verilen cevaplar da sonuç kısmına yönelik. Gerisi deneme yanılma ile halledilebilir.

nane arkadaşım sormak komik birşey değil öncellikle

kullandığım program zirve benim sorum şu normal şirketlerde nasıl yapılır biliyorum amortisman ayırmayı, geçici dönemlerinde giderleştirmeyi kdv sinide o ay içinde giderleştirmeyi

soru şu ilk defa mali müşavirin kaydını yapacam böyle bir kaydın amortismanını ve kdv sini hem programa hem de deftere nasıl kayıt edecem

şirketlerdeki gibi amortismanı 3 er aylık dönemlerde giderleştirip kdv sini de ait olduğu ay içinde mi giderleştirecem gözünüzün önüne bir serbest meslek kazanç defteri bide programda serbest meslek defteri getirin kayıt nasıl yapılacak

kusura bakmayın böyle bir soruyla sizi meşgul ettim yardımınızı için de teşekkür ederim