personel maaş programı

Serbest Meslek Erbabının Sürekli Damga Vergisi Mükellefiyeti Tesis Ettirmesi Hk

FATİH PESEN

Katkı Sunan Üye
Serbest meslek erbabı olarak müşterilerimizle yaptıgımız muhasebe sözlesmesi geregi tutarın %07.5 oranında DAMGA vergisini Damga vergisi beyannamesi ile ödemekteyiz.

Damga vergisini beyannamesini internetten vermek icin sürekli mükellefiyet tesis ettirmek gerekiyor, Sürekli damga vergisi mükellefi olmamız sonucunda serbest meslek erbabı olarak DAMGA VERGİSİ DEFTERİ tutma zorunlulugumuz doğarmı ? yoksa serbest meslek defterimizde bu gideri göstermemiz yeterlimidir ?

Ynt: Serbest Meslek Erbabının Sürekli Damga Vergisi Mükellefiyeti Tesis Ettirmesi Hk

Müsterilerle olan muhasebe sözlesmesinin damga vergisini internetten e beyan olarak veren bu tarz uygulama yapan yokmu arkadaslar?

Ynt: Serbest Meslek Erbabının Sürekli Damga Vergisi Mükellefiyeti Tesis Ettirmesi Hk

Meslek mensubu olarak Sürekli damga vergisi mükellefiyetliği tesis ettirilirse,dv.defteride tutulmalıdır diye düşünüyorum.
Bu uygulamaya yeni yılda bende geçeceğim.

dv kanunu,tebliğ ,özelgeleri taradım ama bu konuda net birşey bulamadım.En son çare özelge talebi olabilir.

Sayın Yavuz cevabınız icin tesekkürler,

Hayret 100 kisi okumus fakat hiç e beyan olarak sürekli mukellefiyet acıp uygulama yapan yok sanırım

Damga vergisi df. yıllık kazancın yazıldığı yevmiye/işletme/s.meslek k. defterlerinden ayrıdır. Damga v. sürekli mükellef olanlar tasdik ettirmelidir.

Sayın nane ve yavuz, cevaplar icin tşkler

Arkadaşım ben yaklaşık 4-5 yıldan beridir sürekli damga vergisi mükellefiyeti tesis ettirdim. Beyannamelerimi internet üzerinden gönderiyorum. Damga vergisi defteride tasdik ettirmedim ve yıllardır sorunsuz olarak gidiyor, bilginize.