champell59 ' Alıntı:odanın fiyat tarifesinde kdv dahil değildir diye bir ibare yazar. fakat artı kdv almak doğru bir yaklaşım değil bencede. zaten 250 TL dediğiniz zaman +kdv olmuş oluyor.
250 net
45,92 kdv
295,92 toplam
51,02 stopaj
255,10 brüt.
piyasada 6-12 ay vadeli mal satışları yapılıyor. onlar paramızı almadık fatura kesmeyelim diyorlar mı?Sevim Canyakmaz ' Alıntı:şimdi ben kendi kdv beyannamemi yaparken, kestiğim makbuzun brüt rakamını beyan ediyorum ondan kdv ödüyorum devlete..
ben mükelleften kdv tahsil etmezsem devlete niye ödüyorum?
250 alıyorum ama beyannamede 255,10 u beyan ediyor bide kdv ödüyorum.. tahsil etmediğim kdvyi niye ödüyorum ben?
kemalforum ' Alıntı:piyasada 6-12 ay vadeli mal satışları yapılıyor. onlar paramızı almadık fatura kesmeyelim diyorlar mı?Sevim Canyakmaz ' Alıntı:şimdi ben kendi kdv beyannamemi yaparken, kestiğim makbuzun brüt rakamını beyan ediyorum ondan kdv ödüyorum devlete..
ben mükelleften kdv tahsil etmezsem devlete niye ödüyorum?
250 alıyorum ama beyannamede 255,10 u beyan ediyor bide kdv ödüyorum.. tahsil etmediğim kdvyi niye ödüyorum ben?
kemalforum ' Alıntı:piyasada 6-12 ay vadeli mal satışları yapılıyor. onlar paramızı almadık fatura kesmeyelim diyorlar mı?
stonhand ' Alıntı:Ben kdv' mi alırım pazarlık yaparkende benim gördüğüm şuan şu kadar fiyat + kdv diye yapılıyor bu konuyu başta konuşmazsanız sonuçta sorun yaşarsınız benden demesi.
Kdv yi ben hiçbir şekilde cepten ödemem kimse babamın oğlu değil adam kdv karşılığı stopaj ödüyorsa onunda karşılığında makbuzu gider gösterip geçiciden düşüyor hem kdv alma stopaja fit ol ve sonra o stopajı almak için milattan önceki memurlarla muhatap ol ohooo