fonradar

Sermayesi̇ 5.000 Tl Alt Olan Şi̇rketi̇n Kapatılması Durumunda Yapılabi̇lecekler

Üyelik
3 Haz 2015
Mesajlar
11
Konum
bursa
merhabalar

2015- subat dönemi yanlış bilmiyorsam süresi dolan sermayesi 5.000 tl altı şirkettin kapatılması halinde yaptığım ticaret odası görüşmelerine istinaden şirket kapalı durumdadır. bu firma aktif değildi ama beyannameleri verilmeye devam etmekteyiz. bu durumda yapabileceğim bir şey var mı? yardımcı olur musunuz lütfen :(
 
Sayın HEDİYE16,

Şirketiniz kapatılmamıştır aslında, hakkında takyidat vardır. Halen beyannamelerini vermeye devam ettiğiniz için de hem kaydi hem fiili varlığı devam ediyor demektir. Sadece sermaye arttırımı ile ilgili zorunluluğunuzu yerine getirmediğiniz için Ticari İşlem haklarınız kısıtlanmış durumdadır. Aslında bu durumda yönetimin cezai sorumluluğu var. Yapmanız gereken bir an önce tasfiye işlemlerine başlamanızdır. Bu sürecin de tüm gerekli işlemleri yaptıktan sonra bir yıllık bekleme süresi olduğunu unutmayınız. Ancak başladığınızda ünvanınız "Tasfiye Halinde.........." olacağından süreç esnasında (İTO borçlarınız olmaması kaydıyla) sıkıntıyla karşılaşmazsınız.
 
Sayın Ksimkesyan,

vermiş olduğunuz bilgilendirme için teşekkür ederim.Şirket yetkilileri bu durumdan habersiz. Yalaşık 8 yıldır şirketin hiç faaliyeti yok.Türk Ticaret Kanununda şöyle bir ibare yer almakta " eğer süre zarfında ilgili işlem yerine getirilmediyse bu süre Gümrük ve Sanayi bakanlığı tarafında en fazla iki defa uzatılabilir " diye . yaptığım ticaret odası ve sanai müdürlüğünden aldığım cevaplar tebligat gelmediyse itiraz edebilirsiniz gibi bir açıklama .

Şimdi ben bu durumumu şirket tasfiye olmadan sermaye arttırımı yapma şansına sahip miyim. bu durumda yapılabilecek bir şey var mı?

alakanız için şimdiden çok teşekkür ederim.
iyi çalışmalar
 

Benzer konular

Üst