Sevk İrsaliyesi

Ynt: Sevk İrsaliyesi

düzenleme zamanından kasıt düzenleme saati ise sevk irsaaliyesinde bu şart yok.Ancak irsaliyeli faturada düzenleme saati zorunlu

nane ' Alıntı:

Sayın nane ile aynı fikirdeyim.

cetvel ' Alıntı:
düzenleme zamanından kasıt düzenleme saati ise sevk irsaaliyesinde bu şart yok.Ancak irsaliyeli faturada düzenleme saati zorunlu

Bunu yazarken neyi dayanak aldınız. Burada amaç kısa mesafeye yapılan satışlarda; aynı irsaliyeyle gün içerisinde iki defa mal sevkiyatının yapılması suretiyle vergi kaçağının önlenmesidir.

Gözümden kaçan arizi bir tebliğ yoksa ki olmadığından eminim; yanılıyorsunuz,

Saygılarımla,

sn uzman,

irsaliyeli faturada saatin bulunması zorunluluğu mesela 211 seri nolu vergi usul kanunu genel tebliğinde yeralıyor.

sn cetvel yok diyor siz saat bulunması zorunlu diyorsunuz. yokun dayanağı olmaz, varın dayanağı olur. bu nedenle bence sizin dayanak göstermeniz doğru olur.

ben de irsaliyede saat bulunması zorunluluğu konusunda sn cetvel'e katılıyorum. eğer gözümüzden kaçan bir tebliğ ya da kanun maddesi varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

çalışmalarınızda başarılar dilerim,

saygılarımla

Merhaba,

Sayın Kalyon,

Yukarıda da yazdım 211 sayılı tebliğde yeralan düzenleme saatinin belgeye yazılması gerektiği ibaresinin amacının yakın mesafe sevkiyatlarda ayrı belgeyle birden fazla sevkiyat yapılmasını engellemek olduğu açık.

Sevk irsaliyesi ve irsaliyeli fatura aynı amaca hizmet eden iki ayrı belgeyse; ruh ikizi olan bu iki belgenin herhangi birisi için; yukarıda belirttiğim gibi bir yolsuzluğun önlenmesini amaçlayan düzenlemenin; diğer belgeyide kapsaması gereği VUK da yer alan kanunları lafzı ve ruhu ile geçerli olması gereğidir.

"Hostes cep telefonuyla hareretli bir şekilde konuşan adama yaklaşmış ve cep telefonuyla konuşmanın yasak olduğunu, uçağın mekanik sistemin etkilenme riski bulunduğunu söyleyerek kapatması gerektiği konusunda uyarmış. Az bir zaman sonra az önce uyardığı yolcunun karşısındaki yolcununda telefonla konuştuğunu görünce yolcuya beyefendi az önce uyardım, duymadınızmı deyince; Yolcu;
'Hayır demiş adam, uyardığınız ben değil karşıdaki yolcuydu"

Saygılarımla,

Zaman kavramı sadece saati mi ifade ediyor? Tarih de zaman kavramı içinde değilmidir?

arkadaşlar siz konuyu nerelere getirdiniz anlayamıyorum.

irsaliyede bulunması gereken bilgiler konusunda saat yazılması söz konusu değildir. hiç bir irsaliyede düzenleme saati diye bir alan yoktur. hiç bir tebliğde de düzenleme saatinin irsaliye üzerinde bulunacağına dair bir açıklama yoktur.

irsaliyede düzenleme saati olmasını isteseydi idare irsaliyeli fatura da olduğu gibi irsaliyede de aynı açıklamayı yapardı.

ben genel görüşümü söylüyorum, irsaliyeye düzenleme saati yazmanıza gerek yok.

ama siz ben yazmak istiyorum derseniz ceza kesmezler.

çalışmalarınızda başarılar diliyorum,

saygılarımla

kalyon ' Alıntı:
arkadaşlar siz konuyu nerelere getirdiniz anlayamıyorum.

irsaliyede bulunması gereken bilgiler konusunda saat yazılması söz konusu değildir. hiç bir irsaliyede düzenleme saati diye bir alan yoktur. hiç bir tebliğde de düzenleme saatinin irsaliye üzerinde bulunacağına dair bir açıklama yoktur.

irsaliyede düzenleme saati olmasını isteseydi idare irsaliyeli fatura da olduğu gibi irsaliyede de aynı açıklamayı yapardı.

ben genel görüşümü söylüyorum, irsaliyeye düzenleme saati yazmanıza gerek yok.

ama siz ben yazmak istiyorum derseniz ceza kesmezler.

çalışmalarınızda başarılar diliyorum,

saygılarımla
Katılıyorum.
Soruyu soran arkadaş saati kastetmedi sanırım.