sgk a giriş çıkış

merhaba,yaklaşık 17 aydır bir şirkette çalışmaktayım.işveren ilk 5 ay dan sonra giriş çıkış yapmış.ben aynı şirkette 1.5 ay şişli mağazada,geri kalanında da optimum mağazada çalıştım.sadece şubeler değişti.şirket aynı ve tek bir merkezden yönetiliyor.bu şirkette çalışırken ilk 5 ay primlerim 1122,00 tl iken,çıkış yapıldıktandan sonra 977.00 tl düştü.bu firman adı altında,başka şubesine geçiş yaptığım zaman firmanın giriş_çıkış yapması normal midir?kanunen firma üzerindeki haklarımda kaybım var mıdır?bu durumda dava açmam gerekiyor mu?(ben şu an aynı firmada çalışıyor,kaza yaptığım için raporluyum) iyi çalışmalar.

Ynt: sgk a giriş çıkış

Bir SGK şube müdürlüğünden diğerine bağlı bir işyerine nakilde nakil bildirimi yapılır, sizde görünen de bu olmalıdır. Sistemde bu bilgiler giriş çıkış şeklinde görülür ama prime esas kazanç olarak daha düşük ücret gösterilmemeliydi. Bu durum ileride emekli aylığınızın da düşmesine sebep olacaktır. Prime esas kazancınızın sizin muvafakatiniz olmadan düşürülmesi sizin açınızdan iş sözleşmenizi haklı nedenle fesih hahkı dourur yani isterseniz sadece kıdem tazminatına hak kazanacak şekilde iş sözleşmenizi sona erdirebilirsiniz.

Av. Cüneyt Danar
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Bilirkişisi
www.ishukukubilirkisisi.com