SGK Aylık Bildirgede '' İptal - Asıl ve İptal -Ek bildirimi'' Hk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NaciDg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,
Aralık 2024 ayına ait MUHSGK beyanını sorunsuz olarak girip tahakkukları (Muhtasar ve SGK için) aldım. Daha sonra aynı ayla ilgili olarak iki çalışanın 3'er günlük istirahat raporları olduğunu fark ettik.
Kullandığımız özel bir yazılım üzerinden (GİB 1003A Kılavuzu 38. sayfa açıklamasına uygun şekilde) ''gib.gov.tr'' adresine Muhtasar Beyan değerlerini değiştirmeden Çalışan Bilgileri sayfasında raporlu iki arkadaşın önceki beyanı satırına İptal, EK satırında ise ''İstirahat süresince çalışmamıştır'' kutucuğuna diğer değerleri değiştirmeden EVET işaretledik.

Gib.gov.tr sitesinde E-Beyan bölümünden ''paket ara'' dan onay satırına gidip onay verme sayfasına geldiğimizde ise:
1.Tahakkukların onaysız çıktısını alıp kontrol ettiğimde, istendiği şekilde çıktıları olduğunu (Tahakkuklar İPTAL ve EK olarak, hizmet listesi de İPTAL ve EK olarakayrı sayfalar) görebiliyoruz.
2. Ancak aynı sayfada hemen altta iki satırda (Tüm sig. koluna tabi çalışanlar ve SGDP çalışanlar olarak) Hata uyarısı yanındaki mesaj kutucuğunu açtığımzda ''SGK Mesajı:Bu belgenin aslı daha önce girilmiş (Ek belge girişi yapabilirsiniz)'' mesajı geliyor.
3. Bu mesajın yanında onay sayfasına geldiğimizde ise oluşan otomatik mesaj ''Onaylamaya çalıştığınız beynnamedeki SGK tahakkuklarından 2 tanesi hatalıdır. Onay vermeniz durumunda bu tahakkuklar verilmemiş sayılacak, düzeltme beyannamesi vermeniz gerekecektir. Onaylamak itiyor musunuz?'' şeklinde...

Öz eleştiri: Acaba ben önceki beyan satırında İPTAL tuşu kullanmadan sadece EK satırı mı oluşturmalıydım? Oysa 1003A kılavuzunda İPTAL-ASIL ve İPTAK-EK olarak ikili uygulama örnekleri var. Yani sadece EK satırı uygulması açıklaması yok.

Değerli görüşlerinizi almayı dilerim.
Saygılar, Naci Değirmencioğlu

Merhaba, sadece sgk bölümünde hata varsa ki sizinki öyle görünüyor; sgk alanında; sadece raporunu bildireceğiniz 2 kişiyi bırakın. İlk kişi için; mevcut olan satırı sadece iptal olarak değiştirin. Alt satıra bu kişi için ek yapın ve olması gerektiği gibi doldurun. Diğer lişi için de aynısını yapın ve yukarıdaki aşağıda değiştirdiğin hususlar hariç önceki beyan geçerlidir kutucuğunu işaretleyin ve onaya gönderin. Bu şekilde uyguluyorum ve sorun yaşamıyorum. Acaba kutucuğu mu işaretlemediniz?

Merhaba, sadece sgk bölümünde hata varsa ki sizinki öyle görünüyor; sgk alanında; sadece raporunu bildireceğiniz 2 kişiyi bırakın. İlk kişi için; mevcut olan satırı sadece iptal olarak değiştirin. Alt satıra bu kişi için ek yapın ve olması gerektiği gibi doldurun. Diğer lişi için de aynısını yapın ve yukarıdaki aşağıda değiştirdiğin hususlar hariç önceki beyan geçerlidir kutucuğunu işaretleyin ve onaya gönderin. Bu şekilde uyguluyorum ve sorun yaşamıyorum. Acaba kutucuğu mu işaretlemediniz.

Çok teşekkürler, deneyeceğim.
Merhaba, sadece sgk bölümünde hata varsa ki sizinki öyle görünüyor; sgk alanında; sadece raporunu bildireceğiniz 2 kişiyi bırakın. İlk kişi için; mevcut olan satırı sadece iptal olarak değiştirin. Alt satıra bu kişi için ek yapın ve olması gerektiği gibi doldurun. Diğer lişi için de aynısını yapın ve yukarıdaki aşağıda değiştirdiğin hususlar hariç önceki beyan geçerlidir kutucuğunu işaretleyin ve onaya gönderin. Bu şekilde uyguluyorum ve sorun yaşamıyorum. Acaba kutucuğu mu işaretlemediniz?
Tekrar Merhaba,
Belirttiğiniz şekilde uyguladım ve herhangi bir uyarı cümleciği gelmeden ONAY aşamasına gelebildim!! Sorum şu; Onay işlemini ''ONAY'' kutucuğu üzerinden mi yoksa ''ÖZEL ONAY'' kutucuğundan mı yapmalıyım sizce. Söz konusu beyanname Aralık-2024 yani beyan süresi içinde EK veriyorum. Peşin Teşekkürlerimle, Naci