Sgk Çıkışı Yapılmaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yılmaz88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba Venezuela Büyükelçiliği'nde çalışırken iş yerinden whatsapp mesajıyla sebep gösterilmeden 6. ayın sonunda çıkartıldım. İşsizlik maaşına başvuracağım ama sgk çıkışımı hala yapmamışlar.9 Eylül'de işten çıkarmışlardı. Ne yapmalıyım?

İşten çıkış sebebiniz ve çıkış kodunuzun ne şekilde belirtileceği burada önemli. Zira size whatsapp gibi portaldan çıkış bilgisi verildiğine göre sizin de büyükelçiliğe beni işe alırken whatsapp dan mı işe aldınız diye sormalısınız diye düşünüyorum.

Bu şekilde bir sürü insan sırtını torpile dayamış sosyalistim diyen biri tarafından işten çıkartıldı. Mahkemeye vermeyi düşündüm ama çalıştığım süre 6 ay çok bir alacağım yok. İhbar tazminatım var. Onu da alamadım. İhbarname çekmekte 1000 tl ye patlıyor. İki günlük eksik sigortam da var, karşımdaki elçilik olduğundan masraflar 10 katı oluyor.

Yasal düzenlemelere göre elçiliğin sizi sigortalı yapma zorunluluğu da yok maalesef.
Dava açma konusunda ise, elçilikler kendi devletinin temsilcilikleri, yani bulundukları ülkede o devleti temsilen bulunuyorlar. Elçilik için iş mahekemesinde dava açma imkanınızın da bulunduğunu sanmıyorum. Muhatabınız elçilik değil, elçiliğin temsil ettiği devlet olacak sonuçta.

Yasal düzenlemelere göre elçiliğin sizi sigortalı yapma zorunluluğu da yok maalesef.
Dava açma konusunda ise, elçilikler kendi devletinin temsilcilikleri, yani bulundukları ülkede o devleti temsilen bulunuyorlar. Elçilik için iş mahekemesinde dava açma imkanınızın da bulunduğunu sanmıyorum. Muhatabınız elçilik değil, elçiliğin temsil ettiği devlet olacak sonuçta.

Bildiğim kadarıyla Türk İş Hukununa bağlılar, sigorta yapmaları da zorunlu. Elçilik mahkemelik oldu - Hürriyet Ankara Anasayfa
Elçilik mahkemelik oldu - Hürriyet Ankara Anasayfa