Sgk Giriş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gkcn33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

İnşaat firmasında yeni başladım. İnşaatımıza yeni işçi için giriş yapacam. İnşatta giriş gününe bugün mü yazacam yopksa yarın mı. Normalde 1 gün önceden bildirim yapıyorsun ama internetten araştırdım inşaatta aynı gün giriş aynı gün bildirge yazıyor. Kısaca bugün başlayan birini yarın mı işe giriş gösterecem yoksa bugün mü

Merhaba,

İnşaat firmasında yeni başladım. İnşaatımıza yeni işçi için giriş yapacam. İnşatta giriş gününe bugün mü yazacam yopksa yarın mı. Normalde 1 gün önceden bildirim yapıyorsun ama internetten araştırdım inşaatta aynı gün giriş aynı gün bildirge yazıyor. Kısaca bugün başlayan birini yarın mı işe giriş gösterecem yoksa bugün mü

Merhabalar,

5510 Sayılı Kanuna Göre;
Sigortalı bildirimi ve tescili
MADDE 8- (Değişik birinci fıkra: 17/4/2008-5754/6 md.) İşverenler, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi
kapsamında sigortalı sayılan kişileri, 7 nci maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen sigortalılık başlangıç tarihinden
önce, sigortalı işe giriş bildirgesi ile Kuruma bildirmekle yükümlüdür.
Ancak işveren tarafından sigortalı işe giriş bildirgesi;
a) İnşaat, balıkçılık ve tarım işyerlerinde işe başlatılacak sigortalılar için, en geç çalışmaya başlatıldığı gün,
b) Yabancı ülkelere sefer yapan ulaştırma araçlarına sefer esnasında alınarak çalıştırılanlar ile Kuruma ilk defa işyeri
bildirgesi verilecek işyerlerinde; ilk defa sigortalı çalıştırmaya başlanılan tarihten itibaren bir ay içinde çalışmaya başlayan
sigortalılar için, çalışmaya başladıkları tarihten itibaren en geç söz konusu bir aylık sürenin dolduğu tarihe kadar,
c) Kamu idarelerince istihdam edilen 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa göre işsizlik sigortasına tabi olmayan
sözleşmeli personel ile kamu idarelerince yurt dışı görevde çalışmak üzere işe alınanların, çalışmaya başladıkları tarihten
itibaren bir ay içinde,
Kuruma verilmesi halinde, sigortalılık başlangıcından önce bildirilmiş sayılır.

Kısacası inşaat, tarım ve balıkçılıkta işçi girişleri aynı gün yapılmaktadır.