personel maaş programı

SGK İşyeri Terk Dilekçesinde Hata

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HOZAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HOZAN

Katkı Sunan Üye
Üstadlar şöyle bi hata yaptım ve sormak istediğim bunun ceza-i müeyyidesi varmı:) Mükellefimin 2 işyeri var ve sigortalı çalıştırıyo fakat birini kapatmakl istedi, bende kapanacak olanı değil işçi çalışmakta olan diğerinin kapanış dilekçesini verip kuruma gönderdim:( ŞİMDİ NE YAPMALIYIM DÜZELTME DİLEKÇESİ YAZIP DURUMU KURTARABİLİRMİYİM...

İşyeri kapanışı için kapanış kararı alındımı? yoksa sadece bir dilekçe ile mi başvurdunuz? Hangi tarihte kapanış yaptınız ve hangi tarihte bildirim yaptınız? bunları da yazarsanız ona göre daha yol gösterici yorum yapabiliriz

Kapanış için öngörülen 15 günlük bildirim süresi geçmemişse durumu anlatır dilekçe ile Skg'ya başvurunuz.

İlk gönderdiğim hatalı dilekçeyi zamanında göndermiştim ama tabiki şimdi süresini geçti..işyeri yoklamasını şimdi getirecek mükellef bende dedim hata yaptığıma dair bi dilekçe yazayım yoklamayla beraber götüreyim inş sorun çıkmaz diye düşündüm...sorun olurmu olmazmı bilemiyorum artık sonucu size de söylerim..

İşçilerin çıkışlarını yapmamışsanız, son ay tahakkukunu da yapmamışsanız zaten hemen kapatmazlar. Dilekçe ile kapatma dilekçesindeki işyeri numarasının sehven hatalı bildirildiğini ve düzeltilmesini talep ettiğinizi bildirirseniz sorun olmayacaktır.