SGK Neden e Borcu Yoktur Vermiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abdsis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abdsis

Katkı Sunan Üye
merhaba,

bulunduğumuz ilin sgk sı şirketlere e borcu yoktur veriyor şahıslara vermiyor. bunun sebebini sorduğumuzda sistem şirketi kabul ediyor şahısı kabul etmiyor deniliyor. geneli böylemi yoksa sadece bizim burdamı böyle anlayamadım.

Ynt: SGK Neden e Borcu Yoktur Vermiyor

sizin orasıda bizim burası değilse, bizim burasıda öyle

Merhaba;

İlişiksiz veya borcu yoktur işleminde işverenin gerçek kişi olaması halinde , ayrıca kendi sigortalılığından dolayı yasal ödeme süresi geçmiş prim ve idari para cezası ile bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcunun bulunup bulunmadığı da sorugulandığından dolayı gerçek kişi işverenine sahip işyerleri için eborcu yoktur sistemini kullanamıyor olabilirsiniz.

ekim 2008 den sonra böyle oldu. ondan önce aldığımız şahıs firmalarının borcu yokturlarını şuan alabiliyoruz. yeni başvurularda kabul ediliyor ama sistem aktive edilmiyor beklemedeler anlayacağınız. çalışmalar devam ediyor deniliyor inşallah kısa zamanda devreye girer.

yazıyı okudum. ama şunu anlayamadım. bundan sonra şahıslar e borcu yoktur uygulamasından faydalanamayakmı. yoksa geçici süreylemi durum böyle, başvurular kabul edildiğine göre geçici gibi görünüyor ama yazıda bu duruma açıklık getirilmemiş.

teşekkürler.