SGK Sitesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pascal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pascal

Katkı Sunan Üye
bugun 22.06.2009 saat 09.00 dan beri sgk web sitesi kapalı durumda. ne işe giriş yapabiliyoruz ne de aylık hizmet belgeleri. kabus gibi bir durum

Ynt: sgk sitesi

Ön kapıdan sokmazlarsa arka kapıdan gireriz. ;D

Ynt: SGK Sitesi

arkadaşlar ben aylık prim hizmet belgesinde internetten bildirge verirken 1 kişi eksik gönderdim şmdi ne oalacak 23ü yani dün sondu düzelteme hakkı yokmu ne yapıcam:(:(

Elden ek bildirge vermelisiniz.
Ek bildirge ile çıkan prim tutarını ve,

Aylık prim ve hizmet belgesini süresinde ve Kurumca belirlenen şekil ve usulde vermeyenlere her bir fiil için:
Belgenin ek olması halinde aylık asgari ücretin iki katını (1.277,40 YTL?yi) geçmemek üzere, her bir ek belgede kayıtlı sigortalı sayısı başına aylık asgari ücretin sekizde biri tutarında ipc ödersiniz.

yani işçinin maaşı net 480 buna sigortası artı ceza mı ödeyeceğim elde ek doldurdum dileçesini yazdm yarn ssk vereceğim bana tahakkuk fişi artı cezamı verecekler

hakankrl ' Alıntı:
Elden ek bildirge vermelisiniz.
Ek bildirge ile çıkan prim tutarını ve,

Aylık prim ve hizmet belgesini süresinde ve Kurumca belirlenen şekil ve usulde vermeyenlere her bir fiil için:
Belgenin ek olması halinde aylık asgari ücretin iki katını (1.277,40 YTL?yi) geçmemek üzere, her bir ek belgede kayıtlı sigortalı sayısı başına aylık asgari ücretin sekizde biri tutarında ipc ödersiniz.
peki 1 kişiyi unuttuyssa ek bildirge verince 666/8=83.25 mi öder. ben bunu sadece ek10 da geçerli sanıyordum

Ek10-eksik bildirim listesi için ceza yoktur, eksik gün bildirilen çalışanın gün sayısının 30güne tamamlanması için sonradan verilen ek bildirgenin cezası vardır. O da aylık asgari ücretin iki katını (1.277,40 YTL?yi) geçmemek üzere, her bir ek belgede kayıtlı sigortalı sayısı başına aylık asgari ücretin sekizde biri tutarındadır.
Gün sayısını siz ek bildirge ile tamamlamazsanız ya da eksik gün nedenini ispatlayıcı belgeleri sunmazsanız kurumun re'sen yapacağı işlemde 1/8 yerine 1/2 uygulanır.
Mahkeme kararı,kurum memurlarınca denetim sonucu eksiklik tespitinde aylık asgari ücretin 2 katı uygulanır.

teşekkür ediyorum.Dün ek olarak verdim ve 83,25 ipc ödedim yapacak bişey yok hata yaparak doğruyu öğreniyoruz ssk çok hassas çok dikkatli olmak gerekiyor.