Sgk Si̇tesi̇nde Pek Toplamı Ni̇ye Yok

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yken
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yken

Katkı Sunan Üye
İnşaat firmasıyız. Asgari işçilik ile muhatabız ama anlamadığım SGK niye toplam PEK miktarını e-bildirge sitesinde vermiyor.
Müfredat kartını excele alıp, üzerinde bayağı bir uğraşıp, işsizlikleri falan çıkarıp toplam PEK'i buluyoruz.

SGK artık sitelerini çağın gerektiği teknoloji ile yenilese diyorum ama yapacaklarını da sanmıyorum...

Asgari işçilik sgk nin kendini korumak için uyguladığı bir sistemdir alenen ilan edilmez.Yasa ne kadar işçilik ödedi isen onun primini bildir diyor.İşçi ile olan iş seninkiler verimli çalışır toplam işçiliğin az olabilir benim işçiler tembeldir keyifçidir çay molaları uzun olur işçiliğim yükselir.İstediğiniz gibi bir ilan bence mümkün değil o zaman işçilerin hakları kaybolur işveren günleri eksik bildirir.Kolay gelsin.

Özür dilerim cevabınızı tam anlayamadım ya da sorum anlaşılır değildi. Zaten E-bildirge sayfasında ay ay, bizim ve taşeronların müfredat kartı mevcut, burdan
tahakkukları ve ödemeleri takip edebiliyoruz. Sadece genel toplamı vermiyorlar, biz tek tek toplamak durumunda kalıyoruz diye sormak istemiştim.
ayrıca bu kısmı excele direk alamıyoruz, kopyala / yapıştır, sonra boşluk karakterleri sil, html kodları, resimleri sil ile falan uğraşıyoruz. Halbuki excele veya başka formata alabilme imkanı verseler çok rahatlarız.

Evet sıkıntınız asgari işçilik değil müfredat kartı formatı böyle hazırlanmış en altta icmal veriyor.Taşaronlar ana firmaya birer kopya aylık prim hizmet belgesi vererek e-mail ederek halledebilirler diye düşünüyorum ben olsam böyle yapardım.