SGK ya Şikayette Bulundum Ama Cevap Gelmedi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ali06134
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaşlar ben 2013 1,1 tarihinde x bi firmada ise başladım kısa bir süre içine demirbaş eleman olarak görüldüm yılbaşından önce zam toplantısında maaş konusunda sıkıntım yok ama tek is le ilgilenmek istiyorum diye beyan ettim yükleme boşaltma forklift operatörlugu ve dağıtım+toplama yapıyordum. Sabah 9 da iş başı akşam en erken 11 birbuçuk yıl dayandim mesai yoktu öğlen yemeği yoktu 30 haziranda oruç a niyetli olduğum için daha fazla dayanamadım ve ben 8 den sonra evime gitmek istiyorum dedim işveren 8 buçuk ta çıkarken görüp Nerede dedi eve iftara evde olmak istiyorum dedim gidersen bidaha gelme dedi bunu işten cikartildim kabul ettim (8 de çıkacağım gün içinde beyan etmiştim).
Bir hafta sonra hesabı almaya geldim düzenlenen evrakta ben istifa etmişim gibi düzenlendiği görüp evrakı imzalamayı reddettim. Firmanin merkezi Başka bir şehirde kurulu olduğu için 170 üzerinden şikayette bulundum ama sıraya konuldu deniliyor ve işlem baslatilmak bilmiyor SGK dan işsizlik haklarimi almak için gereken şartlar tamam tek eksik 02 kodlu cikisim beni istifa olarak göstermiş firma ve ben bu yüzden haklarimi alamıyorum noterden ihtar gönderdim ama postayı kabul etmemişler. Çalışan İnsan hep böyle mağdur olmaya mahkum mu arkadaşlar şu aşamada ne yapmam lazım yardimci olurmusunuz.

İletinizde belirtilen hususlara tek tek cevap verebiliriz ama tüm bu cevapların sonucunun varacağı nokta,davacı olmadan olayınızın çözüme kavuşmayacağını düşünüyorum.
Kısaca ifade edeyim ki;olayınızda fazla çalışma olgusu,buduruma bağlı olarak fazla çalışma ücretlerinin ödenmemesi/ödenmemiş olması olguları var,siz işyerini terk etmediniz,istifa da etmediniz,çıkış noktası olarak fazla çalışma ücretleriniz ödenmediği için haklı nedenle sözleşmeyi siz feshettiniz,bu nedenle dava konusu bu nokta olacak.

SSK a bende gittim maaşım eksik haksız şeklde tarafıma bilgi dönülmeden kesilmiş ,SSK , işkur vs. hepsi hikaye denetmendeki kişiler dava aç dio ,allahım çıldırcaktm bugün sinir krizine soktular sanki bi bunlar akıllı allahın sivri zekaları biz bilmiyormuyuz dava açmasını, werdiği akla bakın yaaa:DDD ya ne komedi insanlar war şu güzide ülkemizde... kardeş bu kurumlardan bi şey bekleme heh sigortan eksik yada yatmamşsa bunu belgelerle (bodro vs.) kanıtlarsanz SSK tarafndan idari para cezası alır firma fakat konu MAAŞ olursa nereye başvurucağını sen benden daha iyi bilirsin SAYGILAR