SGK yine yeni bişey çıkardı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abdsis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abdsis

Katkı Sunan Üye
Merhaba,

önceden 30 işçi çalıştıran ve işçilerinin hepsi 5615 sayılı kanundan faydalan bir firmanın e bildirgesini gönderirken tek bir tahakkuk alınıyordu. Bu işçi sıfır günde(30 gün raporlu) çalışsa değişmiyordu ancak şimdi yani ocak 2010 ayından itibaren artık 30 gün raporu olan işçiyi ayırıp ona ayrı tahakkuk kesip 13,75 TL damga vergisi ödettiriyor. Sebebi ise 30 gün rapor olan işçiyi kanunsuz yanı 00000 kanun no ile hiç bir kanundan faydalandırmadan tahakkuk ediyor bu durumdada işverene 13,75 ek dv çıkıyor. bilgilerinize...

Ynt: SGK yine yeni bişey çıkardı

Peki 15 gün rapor varsa ne olur? Çünkü fiilen çalışılmayan kısım için teşvikten yararlanılamaz diyor kanun?

15 gün rapor 15 gün çalışmıssa diğer işçilere onu dahil eder diye düşünüyorum.

5510 nolu teşvik içinde mi aynışey söz konusu acaba?

işçi rapor veya diğer nedenlerden dolayı 1 ay içinde hiç çalışmamışsa sadece onun için ayrı tahakkuk yapıyor.

Mrb.arkadaşlar
Az önce bahsettiğiniz konu hakkında bi araştırma yaptım ama herhangibir genelge bulamadım.Acaba 30 gün raporlu ve ücretsiz izin olan çalışanları ek bildirge ile bildirirken 5510 dahil olacak mı ?Bu konu hakkında elinizde genelge veya bir yazı varsa bizimle paylaşabilirmisiniz.

Teşekkür ederim
İyi çalışmalar

30 gün raporlu olanda zaten herhangi bir prim ödemesi olmayacağına göre kanun nosuna 00000 girmenin size bir kaybı olmaz.

şu ana kadar 30 gün ücretsiz izinli verdim ve bu şekilde kanun nosu yapmadım bilmediğimden ve uyarıda vermedi.bu durumun genelgesi varmı acaba yani ilerde yanlış yapmışsınız diye karşıma çıkmasın..

Zaten 5510 da sorun olmuyor anladığım kadarıyla... Çünkü daha yeni Şubat ayı için 30 gün ücretsiz izinli olan bir personel için 5510 ile gönderdik...

benimde gönderdiğim 5510 du ama bu onu etkilememesi gerektiğini düşünüyorum

Ben bugüne kadar "sıfır"tahakkuku olan hiç kimseye ayrı bildirge yapmadım.Acaba bu uygulama hakkında daha detaylı bilgi verirmisiniz.Hatta varsa genelge veya bu konu hakkında yazıyıda gönderirmisiniz.

İyi çalışmalar

Volkan Bey,

emin olunuz hiçbirimiz ayrı tahakkuk yapmadık.Ceza keseceklerini zannetmiyorum zaten. çok çok damga vergisini ödeyin derler. ancak bundan sonraki tahakkuklarımızı nasıl yapacağımızı araştırmamız lazım.SGK ya giden arkadaşlar bilgi alabilir mi lütfen...

abdsis arkadaşımız söylemiş ama nereden öğrendiğini bilmiyoruz sgk söylemişse neye dayanarak söyledi sonuçta hiçbirimizin haberi yok bu konuda bir yazıda yok

mursey2001 ' Alıntı:
abdsis arkadaşımız söylemiş ama nereden öğrendiğini bilmiyoruz sgk söylemişse neye dayanarak söyledi sonuçta hiçbirimizin haberi yok bu konuda bir yazıda yok

uygulama yaptığınızda söylediklerimin doğru olduğunu görceksiniz.

abdsis acaba 5510 dan yararlanmadan mı bildirimde bulundun ? çünkü hepimiz uygulamayı yaptık böyle sorunla karşılaşmadık ama 5510 ile gönderdik

mursey2001 ' Alıntı:
abdsis acaba 5510 dan yararlanmadan mı bildirimde bulundun ? çünkü hepimiz uygulamayı yaptık böyle sorunla karşılaşmadık ama 5510 ile gönderdik

abdsis ' Alıntı:
Merhaba,

önceden 30 işçi çalıştıran ve işçilerinin hepsi 5615 sayılı kanundan faydalan bir firmanın e bildirgesini gönderirken tek bir tahakkuk alınıyordu. Bu işçi sıfır günde(30 gün raporlu) çalışsa değişmiyordu ancak şimdi yani ocak 2010 ayından itibaren artık 30 gün raporu olan işçiyi ayırıp ona ayrı tahakkuk kesip 13,75 TL damga vergisi ödettiriyor. Sebebi ise 30 gün rapor olan işçiyi kanunsuz yanı 00000 kanun no ile hiç bir kanundan faydalandırmadan tahakkuk ediyor bu durumdada işverene 13,75 ek dv çıkıyor. bilgilerinize...

valla bu dairelerde nerden para alsak diye şaşırdılar..ne yaptıkları belli değil...