Sgk'da Yanlış Çıkış Seçeneği hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ikokan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

İstifa ederek ayrılan bir personelin, sgk'da çıkışı yapılırken sehven "deneme süresi içinde işçi tarafından fesih" seçeneği ile çıkışı yapılmış. Ancak deneme süresini geçmiş. Düzeltme işlemi nasıl yapılabilir ?

Ynt: Sgk'da Yanlış Çıkış Seçeneği hk.

ikokan ' Alıntı:
Merhaba,

İstifa ederek ayrılan bir personelin, sgk'da çıkışı yapılırken sehven "deneme süresi içinde işçi tarafından fesih" seçeneği ile çıkışı yapılmış. Ancak deneme süresini geçmiş. Düzeltme işlemi nasıl yapılabilir ?

personelin işten çıkış tarihinden itibaren 10 gün içerisinde iptal edip, düzeltilmiş haliyle göndermeniz gerekir

Kusura bakmayın ama.. öyle bir fesih maddesi var mı? ???

Onun adı..Deneme süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi..

Arkadaşın dediği.. "deneme süresi içinde işçi tarafından fesih"

forwhom ' Alıntı:
Onun adı..Deneme süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi..

Arkadaşın dediği.. "deneme süresi içinde işçi tarafından fesih"

:) :) :) Arkadaş Deneme Süreli İş Sözleşmesi Demek İstemiştir.

Muhtemelen..:)

Sn. ikokan.. benim başıma böyle bir şey gelmedi.. fakat.. bir keresinde bilerek.. bir arkadaşımızı..tazminatsız ve işsizlikten muaf bir şekilde işten çıkarmıştım..Sonra vicdanen rahatsızlık duydum ve yaklaşık 15 gün sonra işten çıkış maddesini değiştirdim.. hem tazminatını verdim.. hemde işsizlikten faydalandırdım..

Bununla ilgili de.. bağlı olduğum İşkur'a.. dilekçe yazdım.. bildiğim kadarıyla.. işten çıkış maddelerini SGK değiştiremiyor.. bu konuda tek yetkili İşkur.. ( yanılıyor olabilirim)

sgk da çıkışın 2.maddesi ( deneme süreli işçi sözleşmesinin işveren tarafından feshi ) aynı maddeden bahsediyoruz...
düzeltme için tarih geçtiyse dilekçe verilmeli sanırım ?