personel maaş programı

Sigorta Çıkış Yanlış Firma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar, çok ilginç bir durumla karşı karşıyayız. Bir vakıfta çalışan bir işçinin çıkışı, yanlışlıkla başka bir vakfın sgk şifreleri girilerek yapılmış. İşçinin işten çıkış tarihi 15/10/2011. Bu durumda ne yapılabilir?

Ynt: Sigorta Çıkış Yanlış Firma

Dilekçe ile sgk dan düzelttirebilirseniz ne ala diğer durumda olmayan bir çalışanı çıkardığınızda ya çıkış işlemi geçersiz sayılacaktır yada sigortasız çalıştırdığınızdan hareketle başınızı ağrıtacaklardır. Elinizdeki ispat edici belgelerle bu durumdan kurtulabilirsiniz ancak sizide uğraştırırlar.

eee biraz uğraştırırlar tabii..memurun insafına kalmış birazda,ancak dilekçeye işe giriş ve çıkış bildirgesini de eklerseniz düzeltmeyi yapıyorlar; tecrübeyle sabittir..

Çıkartmak istediğiniz kişinin çıkışını doğru şekilde verin öncelikle.Umarım ekim ayı bildirgesini vermemişinizdir. Ekim de 30 gün gösterin.

Yanlışa gelirsek kuruma dilekçe verin kabul etmez ise yapacak birşey yok hiç olmamış gibi es geçin. Aynısı benim başıma geldi hatta bende aynı firmada farklı kişiyi çıkartmıştım dilekçemi almadılar bende hiç olmamış gibi işlem yaptım şuanda bir sorun yok. 1 yıl olacak deredeyse.. Ceza gelmedi.

Ama burda farklı olan kişi değil, kurum yani ayrı bir işyeri sicil numarasıda demek oluyor.

Ekim ayı bildirgesini henüz vermedim. Şimdi ben bu kişiyi gerçekte çıkartmam gereken vakıftan 04/11/2011 itibariyle çıkartsam. çalışmadığı halde işten çıkışı yapılan vakıf içinse; bağlı bulunduğu sgk ya "şu kişinin çıkışı sehven .....vakfı ndan yapılmıştır" diye dilekçe versem bu durumda aklıma takılan birşey var;
sgk: yanlış firmadan da olsa bu kişi 15/10/2011 de işten çıkmış deyip diğer sgk yla bağlantıya geçerek (o vakıftan 04/11/2011 de çıkmış olacağı için) sorun çıkartır mı?

Fazla prim ödeyeceğiniz için sorun çıkarmaz. 1 gün bile eksik ödeseniz gözünüzün yaşına bakmaz bunu biliyoruz.

haklısınız fazla prim ödenmiş olacak yalnızca. bunlar da Temel gibi hep ilk hataları affediyorlar :)

ben hala dilekçeyle düzeltebileceğinizi düşünüyorum...isterseniz öncelikle ilgili sgk ile görüşün...
Aynı işlemi daha önce bu şekilde düzelttirmiştik çünkü...

Tek firma içinde farklı isimlerde çıkış olsaydı dilekçe olur derdim. Ancak farklı firma ve farklı sigorta kurumları olduğu için 3 günlük dünya 3 günlük sigorta primi için uğraşmaya değmez.

NİSANLI ' Alıntı:
Fazla prim ödeyeceğiniz için sorun çıkarmaz. 1 gün bile eksik ödeseniz gözünüzün yaşına bakmaz bunu biliyoruz.

Öteki türlüde İdari para cezası yer. İPC daha karlı gibi sigorta açısından :)

Yani sgk durumu fark ederse demek istiyor, ben sgk yla görüştüm 4/11 itibariyle çıkış yapıp diğer sgk ya sigortalımız olmadığı halde sehven çıkışı yapılan kişinin çıkış işleminin iptalini diye dilekçe verin dedi. bu durumu onların farketmesine imkan yokmuş.

Fark etsede bişey olmaz sen zaten dediğim gibi primini ödersen eğer.

10.ayda 30 gün primini öde. Kuruma sehven çıkış yaptığına dair dilekçe ver
04.11 de çıkışını yap

bu kadar.

mes_ar ' Alıntı:
Yani sgk durumu fark ederse demek istiyor, ben sgk yla görüştüm 4/11 itibariyle çıkış yapıp diğer sgk ya sigortalımız olmadığı halde sehven çıkışı yapılan kişinin çıkış işleminin iptalini diye dilekçe verin dedi. bu durumu onların farketmesine imkan yokmuş.

Olay bu kadar basit işte....Bazen işleri bizler karmaşık hale getiriyoruz sanırım...

Öteki türü şu oluyor. Arkadaş orada demiş ki ; sigortalar birbirleri ile bağlantıya geçerek asıl olması gereken kişinin çıkışını 04/11/2011 olduğunu görünce sehven yanlış yaptığı çıkış tarihine çıkışının yapılmasını isterse dedim.

Siz hani bir kaç gün fazla prim ödemek onlar için kar dediniz bende onlar için İPC cezası daha büyük bir kar demek istedim.