Sigorta merkezi farkI!!

A ilindeki A.S. unvanli bir sirketin Ankaradaki resmi isleri ile ilgilenmek uzere ekim ayi basin da calismaya basaldim..yalniz bu sirket Ankara irtibat burosu basvurusunu subat ayinda yapmis..yani benim sigorta merkezim A ili olarak gozukuyor.. Mart ayinda vergi dairesinden irtibat burosu acilisi icin gelen memur yoklama kagidina calisan sayisini 1 olarak girdi ve isimimi yazdi..yalniz buro henuz acilmadigi icin ve benim sigortam Adanadan yapildigi icin bir sorun olur mu? gelen memur biz bunu SGKya bildirmiyoruz dedi ama Adana merkezdeki muhasabe calisani bunun sorun olacagini memurun oraya 1 kisi calismaya baslayacak yazmasi gerektigini soyledi..bu konularda pek bilgim yok yardimci olrsaniz sevinirim..

Ynt: Sigorta merkezi farkI!!

normalde vergi yoklama memurları bu durumu sgkya bildirmiyor. (aslında bildirmesi gerekiyor da) bi şekilde ortaya çıkarsa bu durum en fazla işyeri dosyası tescil etttirirsiniz. 5510 sayılı yasanın 102/b-1 veya b-2 bendi,ne göre bi cezası olur, A ilinden yapılan bildirimlerinizde dosyanın tescil edildiği tarihten itibaren Ankarada dosyaya aktarılır.

peki bu durumun SGK tarafindan ogrenilmesi ne kadar imkan dahilinde?

maliye de prosedür nasıl işliyor detaylı bilmiyorum. orada işliniz devamlı mahiyette olacaksa ki öyle görünüyor, biz dosya tescil ettirin sizin bildirimleriniz ank.dan yapılsın.