Sigortalı Çalışma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan boi_uns
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Değerli Meslektaşlarım;
Büro açtıktan sonra başka bir smmm nin yanında sigortalı çalışabilirmiyiz.Böyle bir durumda büroda sigortalı bildirimine gerek var mı?Saygılarımla...

Hayır çalışamazsınız.3568 sayılı kanunun 45.maddesi aşağıdadır.
Yasaklar
MADDE 45 — Serbest muhasebeci mali müşavirler bu unvanlarla, yeminli mali müşavirler ise bu unvan ve tasdik yetkisiyle; 2'inci maddede yazılı işlerin yürütülmesi amacıyla gerçek ve tüzelkişilere tabi ve onların işlerlerine bağlı olarak hizmet akdi ile çalışamazlar, ticari faaliyette bulunamazlar, meslekle ve meslek onuru ile bağdaşmayan işlerle uğraşamazlar.

Sayın metyo bu unvan ve tasdik yetkisiyle ibaresi ne dikkat edersek imza yetkimizi kullanmadan çalışmamızda bi sakınca yok sanıyorum...

Sayın boi_uns,
Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için anladığımı söylüyorum.Halihazırda büronuz var,aynı zamanda başka smmm nin yanında bordrolu çalışacaksınız.Eğer öyle ise hayır çalışamazsınız.
Benim yorumum tabi bu şekilde, hatta disiplin yönetmeliğinde daha detaylı açıklamalar var bakmak gerekir.

Ayrıca disiplin yönetmeliği,
Geçici Olarak Mesleki Faaliyetten Alıkoyma Cezası
Madde 7 — Geçici olarak mesleki faaliyetten alıkoyma cezası aşağıdaki hallerde uygulanır:
b) Çalışanlar listesinde kayıtlı bulunan meslek mensuplarınca sahip olunan ünvanla Kanunun 2 nci maddesinde yer alan işlerin yürütülmesi amacıyla gerçek ve tüzel kişilere bağlı ve onların işyerlerine bağımlı olarak açık veya gizli hizmet sözleşmesi ile çalışılması,

S.M.M.M. = SERBEST Muhasebeci Mali Müşavir