personel maaş programı

Sigortalı çalıştırılmaya son verilen tarih

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan prof67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

prof67

Katkı Sunan Üye
İşveren sigortalı çalıştırmaya son verdiği tarihten itibaren, bir ay içinde Kuruma bildirmekle yükümlüydü, bu süre 15 güne düşürüldü.

şimdi ben işçimin çıkışını 02.06.2011 de verdim. başka sigortalım kalmadı. ama yeni işçi alacağım ssk yada henüz bir bildirimde bulunmadım. nasıl bir yol izlemem gerekir.

Ynt: Sigortalı çalıştırılmaya son verilen tarih

Cezası yok. Şimdide ara verme tarihine 03.06.2011 olarak kayıt girebilirsiniz.

sayın NİSANLI
bende ceza konusunda bir ifade bulamadım. bu konuda siz eminsinizdir umarım.

benim aklıma en kötü ihtimal şöyle geldi 27.06.2011 tarihli giriş verip 28.06.2011 tarihinde çıkış vereceğim. sonrada hemen akabinde ara verme bilgilerini 28.06.2011 i göz önünde bulundurarak yapacağım.

eğer sizin dediğniz gibi bir yaptırım yoksa hiç uğraşmama gerek kalmayacak.

27 tarihinde giriş yapsanız bile 03.06.2011 ile 27.06.2011 arası 15 günlük tarih aralığını yine bildirmemiş oluyorsunuz.

Bence bunlara gerek yok. Daha önce formda arkadaşlarla bu konuyu konuştuk 15 günlük süre var ama ceza konusunda bir açıklama yok.

Ben 4 aydır sigorta dosyasında işçi çalıştırmadım geçen günlerde kapattım bişey olmadı :)

Bizde arasıra kısmi zamanlı işçi çalıştırıyoruz temizlik için.Sistemde ara verme veya kapama yapmıyoruz.Bu konuda yapmamız gereken bir şey var mı?İşçi çalıştırmasakta vergi dairesine muhtasarı boş verip yaklaşık 25 tl ödüyoruz.

Öncelikle neden 25 tl onu anlamadım eğer başka vergi yoksa olması gereken 19,90.-TL dir.

Gelelim sigortalı çalıştırmadığınız durumlardaki hallere; Bence sınırları fazla zorlamamak en doğrusu yukarıdaki yazıları okuduysanız farkında olmadan bizimde bu ekranı doldurmayı unuttuğumuz oldu ilk uygulamalarda. Ama illede ceza yok diye meydanı boş bırakmamakta fayda var diye düşünüyorum.