Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Hatası?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cfenerci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,
Sigortalının işe başlama bildirgesi 14/10/2008 tarihinde 15/10/2008 günü işe başlayacak şeklinde verilmiştir. Ancak Aylık prim hizmet belgesinde işe giriş tarihi 15/10/2008 olarak bildirilmesi gerekirken hata yapılarak, 14/10/2008 olarak bildirilmiş.
Hatayı yeni farkettik.
Bu hatayı nasıl düzeltebiliriz?
10.ay Aylık Prim ve Hizmet Belgesine İptal Verip işe giriş tarihini 15/10/2008 olarak düzelttiğimiz taktirde, Zamanından sonra ek bildirge vereceğimiz için asgari ücretin 1/8'i kadar ceza var benim bildiğim.
Bunun dışında herhangi bir cezayla ya da başka bir sorunla karşılaır mıyız?

Ynt: Sigortalı işe giriş Bildirgesi hatası?

1/8 den başka gelmez belkide oda gelmeyebilir çünkü giriş tarihini geçmiş tarihe yapmamışsınız ki

Ynt: Sigortalı işe giriş Bildirgesi hatası?

Kızıldereli ' Alıntı:
1/8 den başka gelmez belkide oda gelmeyebilir çünkü giriş tarihini geçmiş tarihe yapmamışsınız ki
tam anlayamadım.biz girişini 15 diye bildirmişiz. ama aylık bildirgede 14'ü olarak göstermişiz. işe girişi 15 olması gerekiyor.

Ynt: Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Hatası?

Eğer kuruma bildiriş 15/10/08 olsa işe girişte inşaat dışında 15/10/08 veya 14/10/08 tarihi olsa idi yani bildirdiğin gün veya öncesi girişi olsa idi onun 1 asgari ücret cezası var siz sadece aylık prim bildirgesini düzelteceksiniz o yüzden 1/8 gelir

Merhabalar,

Ben de bir konuda fikirlerinizi rica edeceğim. Bu hafta işe başlayan birini (çok fazla lokasyonumuz var) sevhen iki farklı işyerine birden girişini yapmışım. Birini iptal etmem gerekiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?
Bir günlük primini ödeyip giriş çıkş mı yapsam? Yoksa düzeltme yazısı ile düzelttirebilir miyim?

Teşekkürler.

bence aynı gün giriş çıkış yapın 1 günlük prim ödeyip hiç uğraşmamış olursunuz

Ya çalışan ben 1 gün çalıştım ve işten atıldım ihbar tazminatımı isterim derse?

çok ayrıntıya takılıyorsunuz bu öneridir isterse dilekçe verir kendisi bilir fakat bunu yapacak işçiyi tanırsınız 100 de 1 işçi yapar bunuda soruyu soran bilir

1 gün çalışana ihbar tazminatı ödenmez deneme süresi 60 gün, bu süre içerisinde işten çıkardığınızda ihbar mükellifiyetiniz yoktur.

sn. CRNC;
-şahsen düzeltmeymiş, iptalmiş, vs. uğraşma. bir bulaşırsan bulaştığına, dilekçe verdiğine pişman ediyorlar. 1 günlük primi tahakkuk ettir öde geç.
-ayrıca ilk baştaki soru da aslında biraz karışık gibi. bir gün bile iptal olunca hemen komisyona havale ediyorlar. belki işçi gerçekten işe 14.10 da girdi. işe girişi geç yapmışsınızdır derler. bu seferde uğraş işe giriş bildirgesini süresinde vermedi diye. iş sözleşmelirinde, işe başvuru ve talep evraklarında tarihlere dikkat edin. ayrıca işe giriş yaptığımızda işe giriş bildirgelerinin bir nüshasının işçiye imza karşılığı verilmesi gerekiyor. işe giriş bildirgesine bir nüshasını aldım diye işçiye imzalattırın. şayet teftiş istenirse de işçi ile konuşulacaktır. işçi de 15.10. da işe başladım derse sorun aşılır diye düşünüyorum. ayrıca kurum dan kuruma da uygulamalar değişebilir. yol göstermekten ziyade sen ne ise olay bir dilekçe ile bildir, bakarız diyorlar, şöyle şöyle bir yol izle demiyorlar asla...

mtolunay ' Alıntı:
1 gün çalışana ihbar tazminatı ödenmez deneme süresi 60 gün, bu süre içerisinde işten çıkardığınızda ihbar mükellifiyetiniz yoktur.

İş kanununun ilgili maddelerini bir kez daha okumanızda fayda var.

İşe giriş bildirgesinde çalışma bakanlığı nosu yanlış yazılmış, bir ceza gelir mi?