Sigortalı İşten Ayrılış bildirgesi

Arkadaşlar bildiğiniz üzere işten çıkan bir adamı 10 gün içinde sigortalı işten ayrılış bildirgesi ile birlikte kuruma bildiriyoruz ve 10 günlük süre içersinde de düzeltme ve silme yapabiliyoruz.Sorum şu bugün günlerden 1 Ekim ve ben 27.ağustosta çıkardığım bir personeli ssk dan "İŞTEN AYRILIŞ GÖRÜNTÜLEME/İPTAL ETME linkine girdiğim zaman yine adamı silebiliyo ve değişikliği izin veriyor normalde 10 gün geçtiği için vermemesi lazım değil mi?? Teşekkürler...

Ynt: Sigortalı İşten Ayrılış bildirgesi

Sistemin izin verip vermemesini dikkate almayın. Çünkü cezayı yiyecek olan sizsiniz. Kanuna uygun şekilde kendin pişir hesabı kendi kontrolleriniz ile işlem yapın.

yani öle olmasında bir problem yok , silinmesiben doğru yazayım gerisi önemli değil...

İşten ayrılış bildirgesini çıkışı takip eden 10 günden sonra iptal edemiyor muyuz?

10 günlük süre de çıkış tarihi hariçmidir yani 02.01.2010 de işten ayrılan biri için son gün 12.01.2010 mudur 13.01.2010 da ceza tabidir doğrumu

emansur ' Alıntı:
10 günlük süre de çıkış tarihi hariçmidir yani 02.01.2010 de işten ayrılan biri için son gün 12.01.2010 mudur 13.01.2010 da ceza tabidir doğrumu

Son gün 12/01/2010 dur.Doğru.

evremm ' Alıntı:
İşten ayrılış bildirgesini çıkışı takip eden 10 günden sonra iptal edemiyor muyuz?
Sayın Evremm
2 gün önce çıkışları yaparken 30.12.2009 yazacağıma 30.11.2009 yazıp çıkışı onayşadım. Ceza yediniz gibi bir ibare çıktı. Sonra 30.11.2009 tarihli çıkışı iptal edip 30.12.2009 tarihine çıkış tekrar yaptım. Sgk dan bakınca 30.11.2009 tarihli çıkış ve ceza sistemde görünmüyordu. Takdir sizin.

Arkadaşlar işten ayrılış bildirgesini işçiye imzalatıyormusunuz? işçi çıkışını yapıp gittikten sonra 10 gün içinde verdiğimiz için ben imzalatamıyorum fakat işçiyede ad soyad imza bölümü olduğundan açıkçası kafam karıştı:S

Bu güne kadar ben de hiç imzalatmadım..

Şöyle de yapabilir; "belgenin düzenlendiği sırada adı geçen ilgili işyerinde yoktu" gibi bir ibare yazıp paraf açabilirsiniz..

İmzalatma zorunluluğu olsaydı 10 gün içinde değil işçi çıktığı gün diye bir zorunluluk olurdu sanıyorum.Çok Teşekkürler..