Beyaz eşya satışı yapan X firmasının 16/04/2007 tarihinde çalınan 3 adet lcd televizyonuna tutanak tutulmuştur. Televizyonların toplam maliyeti kdv dahilde 6000 ytldir. Malların kdv tutarlarının indirimi ilgili tarihte yapılmıştır. bizim çalınan malların kdv sini normalde çalındığı ayda hesaplanan kdv olarak vergi dairesine bildirmemiz gerekirken mukellefin bize mayıs ayı evraklarıyla vermesi dolayısıyla biz nisanda kdv bildiriminde bulunamadık ve vergi dairesine herhangi bi yazı ile bildirmedik. Mayıs ayı kdv si ile birlikte bildireceğiz.herhangi bir sakıncası olurmu?
Çalınan malların muhasebe kaydını yapmanız mümkünmü? Ben şu şekilde kayıt yapılacak biliyorum acaba yanlışlık varmı ?
---------------- 01/05/07------------------------
689 hs. (b) 6000ytl
153 hs. (a) 5.087,75 ytl
391 hs. (a) 915,25 ytl
------------------/--------------------------------
Bu kayıt malın çalındığında yapılması gerekli olan kayı diye düşünüyorum.
çalınan mallar sigortalı olduğu iiçin sigorta bu malların sadece kdv hariç tutarını ödedi yani 5087,75 ytl banka hesabımıza eft yaptı bunun kaydını da şöyle yaptım;
------------------01/06/07-------------------
102 hs. (b) 5.087,75 ytl
679 hs. (a) 5.087,75 ytl
------------------/----------------------------
şeklinde kayıt yapmam acaba doğrumudur.
Birde şöyle bir sorum olacak çalınan malları gider olarak gösterebiliyormuyuz, yoksa kanunen kabul edilmeyen gider olarak mı kayıtlarımıza alıyoruz. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Çalınan malların muhasebe kaydını yapmanız mümkünmü? Ben şu şekilde kayıt yapılacak biliyorum acaba yanlışlık varmı ?
---------------- 01/05/07------------------------
689 hs. (b) 6000ytl
153 hs. (a) 5.087,75 ytl
391 hs. (a) 915,25 ytl
------------------/--------------------------------
Bu kayıt malın çalındığında yapılması gerekli olan kayı diye düşünüyorum.
çalınan mallar sigortalı olduğu iiçin sigorta bu malların sadece kdv hariç tutarını ödedi yani 5087,75 ytl banka hesabımıza eft yaptı bunun kaydını da şöyle yaptım;
------------------01/06/07-------------------
102 hs. (b) 5.087,75 ytl
679 hs. (a) 5.087,75 ytl
------------------/----------------------------
şeklinde kayıt yapmam acaba doğrumudur.
Birde şöyle bir sorum olacak çalınan malları gider olarak gösterebiliyormuyuz, yoksa kanunen kabul edilmeyen gider olarak mı kayıtlarımıza alıyoruz. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.