Sınav Sistemi ve Dosya Yakma!

Ynt: Sınav Sistemi ve Dosya Yakma!

Balbal 1 dersten kalıp dosya yakanlar varmış inan olmaması ne iyi olur ama maalesef varmış belki tek vergi sınavı gibi yeni tip sorularla çok daha olacak gibi şurada tek bir ses olalım bari tek ders kalanlara sınırsız hak verilsin dedik birşeyler yazdık 3-5 kişi arasında kısır çekişmeye döndü yahu konuyu bilgi yarışmasına çevirdiler. Nasıl sesimizi duyururuz tartışalım istedik ama bazen araya smmm olmuş stajyerler girip sanki stajyerlermiş de onlar memnunmuş bu durumdan gibisinden birşeyler yazıp tek olmak isteyen sese çatlak ton veriyorlar anlaşılıyor ama işte ne diyelim dereyi geçince veya ateş düştüğü yeri yakıyor diyelim. Yada şöyle bir isteklede mailler atabiliriz sınavlarda ya 10 soru yada en az 5 soru sorulsun yani hem c grubu sınavlar hakkı elimizden alınmışken bunu bize çok görmezler inşallah. Hepimize başarılar ve emeğinize saygılar

arkadaşlar valla ne diyeyim dosya yakan bu kadar az mı o zaman gerçekten seçilmiş insanlarız demekki bir araya gelirsek elde edemeyeceğimiz şey yok. eğer istersek bunuda başarabiliriz. bizim istediğimiz sadece bir şans daha

Selam arkadaşlar. Tesmerde kim varsa mail attım ama kimse takmadı. En son af sınavı 2000 yılında olmuş. Son çare olarak Türmob onursal başkanı Mustafa Özyürek'i mail atmayı düşünüyorum. 2000 yılında başkan oymuş.Belki halden anlar. Lütfen sizde bu adrese mail atın.
[email protected]

arkadaşım mustafa özyürk e mail attım ve olumlu veya olumsuz bir cevap vernesini rica ettim. lütfen sizde vazgeçmeyin

ya arkadaşlar ben maliyetten dosyamı yakarmayım acaba..öyle bir hal almışki tek ders diyince.. buda benim tek dersim 2 hakkım daha var ama panik oluyorum...

Arkadaşlar son şans olarak Türmob onursal başkanına mail attım. İnşallah cevap verirler. Eğer mail atıpda cvp gelen olursa siteye yazsın. Mail atmayan arkadaşlarda lütfen mail atsın.

olması gerekenler:

1) 2 yıllık bekleme süresi kalksın
2) geçilen derslerden bir daha sınava girilmesin (5 yıl gibi sembolik bir süre konabilir belki. yani 2008 yılında 7/4 yapmış biri, geçtiği 4 dersten 2013 yılına kadar muaf olsun)
3) normal, düzenli çalışan birisinin rahatlıkla geçebileceği bir sınav olsun. yani kıyıda köşede kalmış ya da daha yeni yapılmış ve hayati olmayan bir kanun değişikliği sorulmasın. daha doğrusu henüz basılı mevzuatlara girmemiş bir konuda soru sorulmasın.
4) piyasaya daha az SMMM kazandırma politikası yanlış. Normal çalışan biri SMMM olabilsin, zaten başarısız bir SMMM adam gibi iş bulamaz piyasada.
5) Herkesiz canı sağ olsun. SMMM olamayıp da işini çok severek yapan, araştıran ve kendini geliştiren birine her zaman krallar gibi kariyer var. CV'sinde SMMM yazmasa bile.

--yeterlililik sınav sistemi değişmeli, klasik yazılıdan alınıp, test ve mülakata tabi olunsun...
--staj süresince yaptığımız uyguladığımız işlerden sorumlu tutulalım..örneğin bir limited şirket nasıl kurulur, tasfiye sürecinin aşamaları..vergi mahkemelerinde nasıl dava açılır? gibi mesela...
-- yeterlilik sınavı uygulamaya yönelik mülakatla yapılmalı..

Arkadaşlar kıdemli bir smmm ustayla konuştum.Herkes kendi odasına af sınavı için dilekçe yazsın dedi. Olmazsa onuda yapalım. Pes etmek yok.

Ben şu anda stajımın birinci yılındayım. Stajyerlerin durumu en çok üzüldüğüm şey. Akla mantığa sığmayacak uygulamalara tabii tutuluyoruz. İnsan hayatı bu kadar değersiz değil. Siz bir ayırıcı sınav ile stajyer olarak meslek mensubu adayını stajına başlatıyorsunuz. Staj süresince meslek mensuplarının yanında çok çok düşük ücretlerle getir götür işlerini yapmak zorunda bırakıyorsunuz. Tüm bunlara bu belge için katlanılıyor. Son aşamada insan beyninin alamayacağı kadar kanun maddesi vesaire ezberletip 7 dersten (ki bu 7 ders işletme bölümünün 4 senelik derslerinin tamamamıdır) inanılmaz zor bir sınava sokuyorsunuz. 5 kerede verdin verdin veremedim bir 2 sene daha bekle diyorsunuz.
Bir üniversite mezununun bu işi kafasına koyup yapması en az 5 yılını alıyor ve bu beş yılın sınavlara hazırlık dönemi dışında bir mali müşavirin yanında ilkokul mezununun bile çalışmayacağı şartlarda çalıştırılıyor. Ama sorun biz stajyerlerde. Hepimiz koyunuz maalesef. Stajyerlerden belge alıp mali müşavir olanlarda 3 maymunu oynuyor. Hiçbir karara, hiçbir kanunu toplu olarak tepkimizi koyamıyoruz. Burada ne kadar konuşsak az. Yapılacak şey tüm stajyerlerin birlikte hareket edip gerekli tepkiyi göstermesidir.
Bu anlamsız staj sonrası sınav avukatlarada uygulanmak istendi. Haberlerde izlediniz. Hemen davalar açıldı yürüyüşler yapıldı ve bu sınavı koyamadılar. Tamam smmm mesleğine birçok fakülteden stajyer alınıyor seciçi bir sınav yapılması mantıklı. Ama harcanan 4-5 sene sonunda bir 2 sene daha bekletmenin ve tüm derslerden tekrar sınava sokmanın hiçbir mantığı yok. Keşke tüm stajyerler bir olup buna tepkimizi gösterebilsek.

Selam arkadaşlar. Cmt pzr smmm yeterlilik sınavı vardı. Sorular kasıma göre gayet kolaymış. Hele vergi mevzuatından sınava parasını yatırıpda girmeyen arkadaşlar çok pişmanlarmış. Ne kadar şansızmışsız. Bu arada bir arkadaşımın daha dosyası yanmış.Tek maliyeti vardı itiraz etti eski puanı gelince mahkemeye vermişti. Mahkemedende netice çıkmayınca dosyası yanmış. Bu gidişle çok dosyası yanan duyacağız galiba.

mart 2009 sınavı ile beklemeye takılan var mı

Arkadaşlar bence tecrübeli olan yani bu işi ben biliyorum diyen insan belgeye çok fazla ihtiyaç duymaz.Benim bir arkadaşım 5 yıldır bir şirkette yardımcı elemanlık yaptı ve 5.yıl sonunda muhasebe müdürü istifa etti.İstifa eden adamın yerine kendisi geçti patronlarıyla anlaşıp ayda 200 tl.ye de imza yetkisi buldu bir arkadaşından ve 3 yıldır bu şekilde işini götürüyor.Bu sistemde uğraşıp kafayı yiyeceğime veririm biraz para belge alan birine ama bende işime bakarım diyor adam tecrübesine güveniyor ve gerçekten belgeli bir çok muhassebecidende çok daha iyi iş yapıyor.Bu sınav sisteminin amacı kalite falan değil sadece para tuzağı bana göre de.

songul arık ' Alıntı:
Arkadaşlar ben tek dersten dosya yaktım ve 2 senelik bekleme süremi dolduruyorum. Derdim şu;Sınavlarda 7/6 yaptı isem zaten diğer 6 dan başarılıyım demektir.Neden tekrar 2 yıl ara verip de 7 dersten sınava giriyorum.Başarısız olduğum dersten girmem mantıklı değilmi.?
Ayrıca staj sınavı çoktan seçmeli test sistemi,yeterlilik sınavı klasik sistem.Klasik sistemde sorulan 4-5 soru ile mi benim bilgim ölçülüyor.Bana göre yeterlilik sınavında da, soruların zorluk derecesi artırılarak çoklu sisteme geçilmeli.
Benim durumumda çok meslekdaşım var sanırım.Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

2009 dan beri bekleyen biri... tek dersten bekleyenleri arayanlar vardı. buyrun buradalar..

TÜRMOB
01.01.2010-30.09.2010 dönemi faaliyet gelirleri;

1.803.394,34 TL Birlik Payları,
97.602,00 TL Mühür Gelirleri,
317.688,00 TL Kase Gelirleri,
5.844.725,00 TL Ruhsat Gelirleri,
313.417,00 TL Kimlik Gelirleri,
4.869.031,00 TL Sınav Gelirleri,
8.505,00 TL Basvuru Gelirleri,
142.654,90 TL Basılı Evrak Gelirleri,
4.164,17 TL Diger Gelirler.

Detaylı Bilgi için: http://www.turmob.org.tr/sistem/FCKeditor/editor/filemanager/Arsiv/userfiles/file/malirapor_2010.pdf

2011 Bütçesinde 6.500.000 TL Sadece Sınav Geliri Hedefleniyor......

Arkadaşlar bu rakamlar üzerinden Sınav Sistemi ve Dosya Yakma konusundaki fikirleriniz nedir?

Akadaşlar !

Herkese herşeye af çıkıyor ama bir tek bizim sınavlar ile ilgili af çıkmıyor bu da enteresan.
Bu dönem seçilen turmob başkan ve üyelerine mail attım bir tanesinden yanıt geldi.
Konuyu kurula taşıyıp,ilgileneceği yönünde cevap aldım.

Sizlerde aynı yöntemi deneyin.Unutmayalım haklar verilmez ,alınır :)

Hepinize mutlu seneler dilerim.