Sınavı Yeni Kazananlar İçin Geri Ödeme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DEĞERLİ FORUM TAKİPÇİLERİ

İSMMMMO AİDATLARI BAĞIMLI ÇALIŞANLARIN %50 İNDİRİM HAKKINI GÖZETMEKSİZİN TOPLAMIŞTIR.
DİLEKÇEYLE BAŞVYRDUĞUINUZ TAKDİRDE BU PARAYI İADE EDİYOR.262,50 YTL .

Not: Başlık açarken ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız. Forum Kurallarını okuyunuz.

Ynt: Sınavı Yeni Kazananlar İçin Geri Ödeme

Elinizde iade edildiğine dair bir örnek varmı. Yoksa sizinkiside bir duyumdanmı ibaret çünkü bu konu çok tartışıldı.

sadece hiçbir işte çalışmayanlardan ya da kamuda çalışanlardan indirimli alındığı söyleniyordu??

Bir firmada çalışıyorum.yaklaşık 4 gündür konuyla ilgili ismmmo muhasebe departmanıyla konuşuyorum.Bugün itibariyle paramı yatıracaklar.Odanın sayfasındaki taahütnameyi ve bir dilekçeyi ismmmo muhasebesine mail atarsanız veriyolar.

o taahütnamede yazan ifadeler:

? Mesleki ruhsata haiz olup, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar ile meslek kütüğüne kayıtlı olup, mesleği fiilen icra etmeyenler (hiçbir mesleki faaliyette bulunmayanlar) Odaya Kayıt (Giriş) ve Maktu (Yıllık) üye aidatlarını % 50 indirimli ödeyeceklerdir.

? Çalışanlar listesine kayıtlı olmasalar dahi, işletmelerde bağımlı olarak mesleki faaliyetlerini devam ettiren meslek mensupları, Odaya giriş ve yıllık üye aidatlarının tamamını ödemek zorundadır.

??? ???

DEĞERLİ BURAK

bana bu parayı veriyolar .bak dikkat edersen orada işyeri adresi var.'yasa derki ilk kayıt esnasında meslek mensubları mesleklerini fiilen icra ediyuor sayılmazlar.bu sebepten dolayı sadece ilk aidatınızın yarısını iade ediyoruz.ama bundan sonrası tam ödenecek ve yeminlilik sürecine de herhangi bir etkisi yok. ' mali müşavirler odasının bana yaptığı açıklama

ister hala aksini idda et istersen paranı al ama lütfen somut gerçekleşen bi olaya karşı bana belgeyle gelme.

bu kadar insanın içinde beni yalancı yerine koyduğunu düşünüp sana karşı sinirlerim geriliyo.

ben burada faydalandığım bi oalydan insanların da faydalanmasını istedim sadece niyetim ne yalancılıktı nede ukalalıktı.

tekrardan saygılarımla

Tartıştığımız konu zaten bu. "..Çalışanlar listesine kayıtlı olmasalar dahi, işletmelerde bağımlı olarak mesleki faaliyetlerini devam ettiren.." derken sonuçta ruhsatın kullanılıp kullanılmadığı anlaşılıyor. ben ruhsatımı hiç bir yerde kullanmayacağım şimdilik dolayısıyla bu indirimden faydalanmam gerekir. Bir firmada muhasebeci memur olarak çalışıyor olmak herhangi bir mesleki faaliyette bulunuyor olmak değildir.

cafer79sadik ' Alıntı:
DEĞERLİ BURAK

bana bu parayı veriyolar .bak dikkat edersen orada işyeri adresi var.'yasa derki ilk kayıt esnasında meslek mensubları mesleklerini fiilen icra ediyuor sayılmazlar.bu sebepten dolayı sadece ilk aidatınızın yarısını iade ediyoruz.ama bundan sonrası tam ödenecek ve yeminlilik sürecine de herhangi bir etkisi yok. ' mali müşavirler odasının bana yaptığı açıklama

ister hala aksini idda et istersen paranı al ama lütfen somut gerçekleşen bi olaya karşı bana belgeyle gelme.

bu kadar insanın içinde beni yalancı yerine koyduğunu düşünüp sana karşı sinirlerim geriliyo.

ben burada faydalandığım bi oalydan insanların da faydalanmasını istedim sadece niyetim ne yalancılıktı nede ukalalıktı.

tekrardan saygılarımla

DEĞERLİ CAFER

benim böyle bir artniyetim olduğuna hangi mantık çerçevesinde karar verdin bilmiyorum ama benim amacım sadece konuyu tamamen açıklığa kavuşturmak ve diğer arkadaşların fikirlerini öğrenmekti. ben ist. odasında değilim bağlı bulunduğum odaya aidat+giriş ücreti olarak 1.800 TL para ödedim ve tabiki böyle bir hakkımız varsa 900 TL'yi geri alacağım. Senin bahsettiğin taahhütnamede dikkat edilmesi gereken yerin işyeri adresi sorulması olduğunu savunuyorsan zaten sana bişey açıklayamam. Mesela benim takıldığım yerlerden birtanesi, "Hiçbir mesleki faaliyette bulunmuyorum. (SSK ve Bağ-Kur? dan alınacak belge eklenecek)" idi.
Ben konuyu açıklığa kavuşturmaya çalışırken hatta sen haklıysan bu konuda yardımından dolayı teşekkür mesajı bile göndermeyi düşünürken, takındığın tavır ve üslubun benim de sinirlerimin sana karşı gerilmesine sebep oluyor!!

"Saygılarımla" kelimesini sadece mesajlarının sonunda kullanmaman, yazdığını uygulaman dileğiyle..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...