Şirket Cirosu Ortaklı

Day-Dream

Tanınmış Üye
Arkadaşlar

Firma personel ile ortaklık yapmış İlk sene satışları artırırsan % 1 hisse alacaksın ikinci sene % 2 diye gidiyor.

Personel şirket ortağı olduktan sonra nasıl personel kalacak ki ? SSK dan çıkarmamız lazım sanırım bağ kurlu olacak ( 2013 girişli)

ayrıca hisse devri sonucu, hisseyi devredene bir bedel ödenmeden nasıl hisse devri yapacağız ?

Böyle bir sözleşme olabilir mi sizce?

Teşekkür ederim

Teferruatı tam bilmiyoruz,zira bu konuya tek bir uzman-meslek mensubu cevap veremez,vermemeli.

Bu tür bir olayın, ne derecede,çalışanlar arasında ve çalışanlar ile şirket arasında nasıl ihtilafsız yürütüleceği ve sonuçlandırılacağı konularında hiç sorun çıkmaz değil,normalde bile çıkıyor.
Olayı bir kez daha şirketin karar organı ve yetkilileri ile ilgili müşavirler bir araya gelip etraflıca değerlendirsinler derim.

Şahsen kar dan pay alma yolunu tercih ederdim ve bu bunu yaparkende mümkün olduğunca ihtilaflara sebebiyet vermeyecek şekilde mevzuat çerçevesinde düzenleme yapılmasına özen gösterirdim.

Sn.üyelerde katkıda bulunur ise mesafe katadebiliriz.

Firma şahıs mı, şirket mi? hisse şirket hissesi mi, yoksa ciro primi gibi kardan hisse mi?

Değerli üstadlarım cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Firma ilk sene satışları artırırsan sana %2 hisse vereceğiz demiş satışlar artmış
Limited şirket
Direk şirket hissesi vereceklermiş

Sigortadan çıkarsam huzur hakkı versem ama personel gibi çalışıyor
Kıdemi ne olacak?

Bildiğimi paylaşayım;hizmet akdi ile çalışmakta olanların,sonradan çalıştığı şirkette bu şekil hisse sahibi olmaları halinde, sgortalılıkları kesintiye uğrayana kadar bu durumun devam devam edeceği düşüncesindeyim

Yine bildiğimi paylaşayım;bu şekil çalışmakta iken hisse sahibi olmaları,yönetim kurulu üyesi olmamaları halinde evet.
NOT:Paylaşım adına,yanlış veya noksan bilgilendirme var ise lütfen müdahil olalım)