Merhaba,
Bir aile şirketinde (ltd.şti) ,şirketin müdürü ,şirkete alınan her türlü malzeme ve giderlerin faturasını,kendine ait kredi kartıyla ödemektedir.
Bu durumda yapılmış olan kayıtlar:
153
191
320
------------------
320
331
------------------şeklinde olmuş.Kasada para oluştukçada 331 hesaba olan borç ödenmiş.Herhangi bir faiz işletilmesi sözkonusu değildir.
2.Diğer bir konuda:
şirketin nakit sıkıntısı olduğu dönemlerde yine aynı şirket ortağı,kendine ait hesabından,şirketin hesabına virman yapmış.
yapılan kayıt yine;
102
331
-----------------şeklinde olmuş.Dolayısı ile şirketin ortağa olan borcu sürekli artmış,kasada fazla oluştukça da
331
100 yapılmış.
-----------------
Ben şirketin muhasebesini yeni devir aldım.
Bu yapılan işlemlerin aynen devam ettirilmesinde sakınca olurmu acaba ?
Yoksa ortağın şahsi hesabını devre dışımı bıraktırmalı?
Görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Bir aile şirketinde (ltd.şti) ,şirketin müdürü ,şirkete alınan her türlü malzeme ve giderlerin faturasını,kendine ait kredi kartıyla ödemektedir.
Bu durumda yapılmış olan kayıtlar:
153
191
320
------------------
320
331
------------------şeklinde olmuş.Kasada para oluştukçada 331 hesaba olan borç ödenmiş.Herhangi bir faiz işletilmesi sözkonusu değildir.
2.Diğer bir konuda:
şirketin nakit sıkıntısı olduğu dönemlerde yine aynı şirket ortağı,kendine ait hesabından,şirketin hesabına virman yapmış.
yapılan kayıt yine;
102
331
-----------------şeklinde olmuş.Dolayısı ile şirketin ortağa olan borcu sürekli artmış,kasada fazla oluştukça da
331
100 yapılmış.
-----------------
Ben şirketin muhasebesini yeni devir aldım.
Bu yapılan işlemlerin aynen devam ettirilmesinde sakınca olurmu acaba ?
Yoksa ortağın şahsi hesabını devre dışımı bıraktırmalı?
Görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.