Ynt: Şirket Ortağı Olarak ssk lı çalışmak?
Merhaba;
Benim de arkadaşın sorununa benzer bir sorunum var..
1990 yılından ssk'ya girişim var.1998 yılına kadar 680 günlük ssk hizmetim sözkonusu.1998'de kurduğumuz limited şirketin hem kurucusu,hem hissedarı hem de müdürü oldum ve bağkur'a geçtim.2005'e kadar primlerimi ödedim fakat 2005'den bu yana ödeyemiyorum,yani o günden bugüne yaklaşık 5,5 yıllık bağkur prim borcum birikti.2006'da şirketi tasfiye edemeden işi bıraktım ama dolayısıyla bağkurumu şirketi kapatmadığım için iptal ettiremedim.İşe girmek istiyorum fakat bağkurun sürerken ssk'lı çalışamazsın deniyor..Kurumsal firmalara müracaat ettiğimde gözleri korkuyor ve iş fırsatlarımı kaçırıyorum..Ben SSK'lı çalışabilir miyim?Forumdaki mesajları incelediğimde ssk kesintisi yapılmaz diye ibareler var,bu firmanın SSK prim ödemesi yapmıyacağı anlamına mı geliyor?Bir de firma beni süresiz iş sözleşmesi ile çalıştırabilir ve sadece gv ve dv kesintisi olur deniyor..Bu ne demek?Bu durumda bağkur primimi kim yatıracak? Kısacası ben ne yapacağım?İş başvurusu yaparken firmaya hangi ön bilgiyi vereceğim ve en önemlisi ben hangi kurumdan emekli olacağım?