Şirket Ortak SSK

duygukorkmaz

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar bir ltd .şirkete ortak olan 2 kişi şuan başka şirkette sigortalı gözüküyorlar..
bir problem olur mu acaba..

ortalık girişleri 10/02/2006.. aslında 2006 dan öncede sigortalı imişler fakat askerlik dolayısıyla şirket ortaklıkları
devam ederken diğer firmadan sigorta çıkışları olmuş sonra 6 ay sonra tekrar girişleri olmuş

son ssk girişi tarihleri 09/02/2009 birinin 22/08/2008 diğerinin...

bildiğim kadarıyla son değişklikte 10/2008 den sonraki şirket ortakları bağkur ödemek zorunda ssk lı olamıyorlardı dimi...

Ynt: şirket ortak ssk

eğer şirket ortaklık başlangıcı itibarı ile devam eden bir 4a hizmtleri yoksa otomatikmen 4b kapsamında sigortalı oluyorlar, ssklı yapamazsınız yani

Ynt: Şirket Ortak SSK

şirket ortaklık başlangıcında 4a sigortalıkları var ancak ortaklık devam ederken askerlik dolayısıyla çıkış olmuş 6 ay kadar..

bu çıkış 4b sigorta kapsamına geçmelerini gerektirir mi?

Gerektirir. 4/a sonlandığı tarihten itibaren şirket ort. son buluncaya kadar 4/b devam eder ve 4/b devam ettiği sürece 4/a girişleri yapılamaz. Fiilen 4/a girişleri yatırılsada prim ödensede bir işe yaramaz. En geç emeklilik zamanında tüm hatalı ödemeler iptal edilir. Bu 5510'dan öncede böyleydi şimdide böyle.

şuan 4/b li olmak zorunda çünkü 4/a ya araverilmiş anladım..

birşey daha sormak istiyorum .. şirket ortağı 4/b prim ödemeye başlattık diyelim.. diğer şirkette aktif olarak çalışıyor.. ordan nasıl bir ücret ödemesi yapılabilir ..

Sigorta kesintileri hariç aynı bordro.

Ben de benzer bi soru soracaktım. İşletme sahibi bağkurlu iken bi yerde sigortalı olarak işe başlarsa ödenmiş olan sigorta primleri bağkura ( bağkuru ödemiyor borçlanıyor ) aktarılabilir mi ?