Şirket Ortaklığında SGK

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebruöz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ebruöz

Katkı Sunan Üye
kolay gelsin...

a.ş şirket sahibimizin oğlu 18.yaşını temmuz ayında doldurduğu için sağlıktan babasının üzerinden yararlanamıyor.
daha önceden 1 ay ssk lı çalıştı.

1)bağkurlu olması şart mı?ssk lı yapabilir miyiz?
eğer bağkurlu yaparsak (hisse sahibi %5 lik )en yüksek alan personel üzerinden mi yapmamız gerekiyor ?

yapmamız gereken işlemler nelerdir?

Ynt: şirket ortaklığında sgk

Şirket sahibinin oğlu şirket ortağımı

Ynt: Şirket Ortaklığında SGK

a.ş. ortağı ama yönetim kurulu üyesi değil ise
işyerinde ssk lı gösterebilirsiniz
ama yönetim kurulunda ise bağkurlu olmak zorunda

a.ş şirket ortakları 5510 sayılı yasa ile birlikte bağkurlu olmak zorunda değil a.ş yönetim kurulu üyeleri bağkurlu olmak zorundadır

ssklı olması kendisi için pirim günleri açısından daha faydalı olacaktır di mi

peki çok tşk ederim vermiş olduğunuz cevaplar için ...

yalnız ssk lı yaparsak kendisi hem öğrenci hemde şirket ssk lı işveren olur mu ?
ssk lı yaparsam internetten mi yapmalıyım nasıl yapıcaz ücreti ne kadar dan göstermemiz gerekiyor ?

öğrenci olması ssk lığı için bir problem değil
en az 693 tl brüt ücretten gösterilmeli ve sizin muhasebeciniz yokmu ilk defamı sigorta girişi yapılacak bu şirkette
ayrıca
çocuklar lise ve dengi okullarda 20 yaşına kadar yüksek öğrenimde iseler 25 yaşına kadar sağlıktan velilerin üzerinden yararlanabilirler

Öğrencilerin 18+ durumuna bakmayı ihmal etmeyin.

muhasebecimize sordum ama pek anlamadım
babası bağkurlu ama 18 yaşınını doldurdu ve öğrenci yüksek öğrenimde ama sağlıktan yararlanamıyor.
sorun orda normalde bağkurda en yüksek personel maaşının altında yatmadığı için kafam karıştı ? ssk lı yaparsam nasıl olucak diye ?

çocuk babasından sağlık yardımı almaya devam etmelidir
öğrenci belgesi ile sgk dan babasının üstüne kayıt yaptırın

sgk yı aradım yeni kanuna göre bağkurlu olmak zorunda dediler ssk lı olamaz ve 18 yaşını doldurduğu içinde kendi bağkurlu olmak zorunda sağlıktan yararlanamıyo ve yararlanamadı da :(?

normal ortak olduğunu söyleyin yönetim kurulunda olmadığını
ayrıca sormayın öğrenci belgesi ile gidin ve babasının üstüne kayıt ettirin (birşey sormayın sanki sadece öğrenciymiş gibi)