Şirket/Vakıfta Bordrosuz Çalışanın Yemek Gideri

Merhaba;

Vakfımızda düzenli olarak çalışmayan kişileri bordroya almak yerine Gider Pusulası ile ödeme yapıyoruz ve vergilendiriyoruz. Bu kişilere yemek vermek istediğimizde nasıl bir yol izlemeliyiz? Bordrolu personelimize yemek çeki veriyoruz, bu kişilere de yemek çeki verebilirmiyiz? Veremeyiz diye düşünüyorum ama bununla ilgili resmi bir kanıt göstermek istiyorum. Mesela neler yemek gideri yazılabilir gibi bir mukteza vs. varmıdır?

Teşekkürler.

Ynt: Şirket/Vakıfta Bordrosuz Çalışanın Yemek Gideri

Kişi bir gün dahi çalışsa sigortalı yapmak zorundasınız. Bunların dışındakiler kanunsuz eylemin kanuna uydurma çabasından başka bir şey değildir.

O konuda zaten şüphe yok, ama maalesef kabul ettiremiyoruz. Aslında yapılamayacağını ispat etmeye çalışıyorum ama artık iyice kanıksamışlar doğru yaptıklarını. Bende en azından yemek konusunda olmaz deyip alın size ispatı demeye çalışıyorum. Yani olamayacağını ispata çalışıyorum. Varsa bir bilgi lütfen paylaşınız.

gider pusulası düzenlediğiniz kişiye neden yemek veremiyesiniz ki
gider yazarsınız

Eğerki defter ve belgelerinizde sigortalı yapmanız gerektiği halde yapmadığınız kişilere ait bilgiler geçiyor ise kendi ayağınıza kurşun sıkıyorsunuz demektir. İncelemede fark edilecek kişiler ile ilgili vergi idaresi muhtasar yönünden, sgk sigorta yönünden işlem yapacağı kaçınılmazdır.

Dua ediyorum gelseler de bi yapsalar şu incelemeyi, bütün kanıtları ben çıkaracağım önlerine. Ancak böyle dinlenecek sözümüz. Cezayı yemeden akıllanmıyorlar çünkü.