Şirkette Muhasebe Elemanı Olarak Çalışsanız Ruhsatı Verir misiniz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kapot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kapot

Katkı Sunan Üye
Bi şirkette ruhsatı almadan muhasebe elemanıydınız. Ruhsatı aldıktan sonra yine aynı eleman olarak çalışıp Ruhsatı Kuldandırımıydınız. Eğer ki Kullandırılsa maaş tan ayrı ücret talep etmek mantıklı mıdır?

Ynt: Şirkette muhasebe elemanı olarak çalışsanız Ruhsatı verirmisiniz Üstadlar Yardım

Sayın KAPOT;

Şahsi fikrim, eğer muhasebe süreçlerinini sevk ve idaresinden veya tüm şlemleri kontrol ediebileceğin bir pozisyonda isen kullanmanda bir sıkıntı yok. Ancak söylediklerim fiili anlam da yok ise ruhsatını kullanmanın espirirsi yok bence.

Ayrıca ücretten ziyade firmanın yapısına uygun olarak terfi ile maaşa yansıtmak daha uygun olacaktır.

Saygılarımla,

Ynt: Şirkette Muhasebe Elemanı Olarak Çalışsanız Ruhsatı Verir misiniz

şirkette muhasebe elemanıydım. ruhsatı aldım yine aynı işimde çalışıyorum. işimde hiç bir değişiklik olmadı. ruhsatı aldıktan sonra iş değişikliği değil de ruhsat talebi olursa ve ruhsatı verirsem maaşa yansıtmasalar ayrı bir ücret talebim olabilir mi? fikirlerinizi bekliyorum lütfen

ruhsat giderlerini bahane et ve zam iste ...

Ruhsatı bir yere veremezsiniz sayın Kapot, ruhsat her daim sizinle birliktedir, her kullanımda sorumluluğunuz daha da artar, ister maaşı arttırın ister arttırmayın her kullanımın her beyanın sizi yükleyeceği bir sorumluluk, taşıyacağınız bir risk olacaktır. Risk ve kar doğru orantılıdır.

muhasebe elemanı derken bütün herşeyi sizmi yapıyorsunuz yoksa işler parça parça mı yapılıyor. Mesela bizim şirkette tüm evrakları ben işlerim. Her şirkette olduğu gibi eve yapılan giderlerde gelir. Bunu işleyip işlememe kararı bendedir. Bunu kimse sorgulamazda. Eğer siz yapıyor, bütün her şeye hakim ve şirketiniz düzgün ise hiç düşünmeden kullandırın derim. Ama her şeye hakim değilseniz asla kullandırmayın. Sonuçları şimdi maddi yönden iyi bile olsa ilerde maddi ve manevi olarak hüsrana uğrayabilirsiniz.

muhasebenin fiilen sevk ve idarisinden sorumlu olan kişiye şirket tarafından Bağımlı Mali Müşavir olarak herhangi bir ücret artışı olmadan çalışmanıza devam edin diyorlar ise bence şirketin Mali Müşavirliğini üstlenmeyin. yok eğer dışarıdan gelen Smmm yi devreden çıkarıp size ücret artışı yapacaklarsa Belgenizi kullanın derim.

Belgeyi kolay almıyorsunuz, emeğinizin değerini isteyin

Defterini ben tutmuyorum. Aslında ben pazarlama ağırlıklı çalışıyorum. Bi Arkadaş tutuyor. Belgesi yok belgeyi benden isterlerse ne olacak. Bi artısı bi eksisi olur mu?

Ogün Güneş ' Alıntı:
Ruhsatı bir yere veremezsiniz sayın Kapot, ruhsat her daim sizinle birliktedir, her kullanımda sorumluluğunuz daha da artar,...

Vergi Usul ün ilgili tebliğlerine bakmanızda yarar var. Ayrıca 3568 in tebliğ ve yönetmeliklerine.

kapot senin işn güücn yoku allah aşkına yaa,nerde sorun varsa sen varsın,birazda sorunsuz konular üret ;D mesleğin iyi yönlerinden bahset

mali müşavir olmşsun,daha ne olsun,muhasebe konusunda uzmansın anlamına geliyor bu,tecrüben varsa şirketin sorumluluğunu üstüne al korkma,zam da iste babalar gibi,o kadar emek harcamışsın sen almıyacaksında başkası mı alacak,belgenin ne anlamı kalır yoksa,,,

kapot ' Alıntı:
Bi şirkette ruhsatı almadan muhasebe elemanıydınız. Ruhsatı aldıktan sonra yine aynı eleman olarak çalışıp Ruhsatı Kuldandırımıydınız. Eğer ki Kullandırılsa maaş tan ayrı ücret talep etmek mantıklı mıdır?
hocam biraz cesaretli olmanı tavsiye ederim. gözünü karart korkak alıştırma kendini.

merhaba sayın kapot, bende mali müşavirim 2004 te aldım belgemi ve 2005 te kendi ofisimi açtım kadıköy de.şimdi 2004 yılı ve önceleri nde çeşitli firmalarda çalıştım.ama o tarihte ruhsatım yoktu henüz ve bana ruhsat aldığım zaman kullanmamı istedi işverenim kendi işyerinde yani bağımlı smmm olarak çalışmamı istedi.ve fakat ücretimde sadece dışarıdan defterimizi tutan smmm ye verdiği ücret kadar artış yapacağını söyledi.örneğin bu firma şu an ayda 400 TL.muhasebe ücreti veriyor halen smmm sine.Ben ilgili dönemde aldığım maaş ta bugün için 1.500 TL gibi bir rakama denk geliyordu.Yani bana ilave 400 TL.daha verecekti.Ben ruhsatımı aldım ve bu işe sıfır müşteri ile başladım.2005 nisan ayında açtım ofisimi. şu an yaklaşık 45 müşterim oldu ve sürekli de artma eğilimi içinde.Hemen hemen yarısı şirket kalan yarısı ise işletme ve serbest meslek defterine tabi.Başlangıçta çok zorluk çektim ama şimdi ofis oturdu gelir gideri karşılayabiliyor ve 1 tanede çalışan personelim oldu.Benden sana tavsiyem şu olur. Ruhsatın var ve birazda maddi imkanın var ise kendi ofisini aç 1-2 sene zorluk çekersin.bende de aynen öyle oldu, sonra kendi işinin patronu olursun.Belki şansın yaver gider 2 sene falan sıkıntı çekmezsin daha erken istediğin duruma ulaşırsın.
saygılarımla,

hayırlı olsun ama belgeyı nasıl aldıgınızı merak ettım dogrusu
belgeyi kullandırırmıydınızda nasıl bır soru anlamadım yani
madem belgenızı aldınız daha ıyı konum daha cok ıs ve sorumluluk hedeflemenız gerekırken aynı konumda kalıp sadece aldıgınız maasmı artsın ıstıyosunuz

SAYIN EMELBAL

Belgeyi çok kolay aldım. Bileğimin hakkıyla. Çalıştım İlkinde 5 ders ikincisinde 2 ders vererek aldım. Emek sarfettim. Elbette emeğin karşılığı bu kadar basit değil.
Ne yapmam gerekli?
Yönetim geç şu işi yap demeyince ben mi söylüyecem şu işi ben yapsam diye anlamadım.
Kendileri bilmiyor mu SMMM olduğumu bu insanın boş olmadığını. Sonuçta çalışıyoruz aynı şirketin ekmeğini yiyoruz. İş aslanın taaaaa midesinde. Mükellefi nerden bulurum ben. Büro açmam çok zor başka yerlere geçsem al birini vur ötekine hepsi özel sektör. Valla ruhsatı almak hiç bişey asıl iş ruhsatı aldıktan sonra başlıyor.

SMMM belgesi olupta boş olan mesleği icra edemeyen o kadar çok kişi var ki zaten
yönetimden beklediğiniz kadar sizinde kendinizi göstermenız gerekir sanırım
büro açacak güçte olmadığınız yada mükellef bulamayacagınız içinmi ruhsat almak hiç bişey ??? bulundugunuz yerde sız kendınızı farkettırın madem

kusura bakmayın tekrar hayırlı olsun belgenız

arkadaşlar kolay gelsin.. temmuz ayı yeterlilik sınavı sonucuyla belge almaya hak kazandım. Bir şirkette bağımlı olarak göreve başlayacağım. . İşe başlayacağım şirkettin tüm yasal işlemlerini yani tüm beyannamelerini ve defterlerini ben tutatcağım. Bunun için bir kaç sorum olacak.
1)Meslek kanunda adı geçen "hizmet akdi ile çalışamama" konusunu anlayamadım
2)Bu şirkette çalışmaya başlamadan önce odaya gidip ne tür işlemler yapmam gerekiyor.
3)En az ücretin altında ücret kabul edememek, bağımlı çalışanlar için de geçerlimidir? Yani ssk lı olarak çalışacağım için aylık bordroda herhangibir ücret alt sınırı var mı?
4) Çalışacağım firmanın defterleri bir meslek mensubu tarafından şu an büroda tutuluyor. Ben şirkette işe başladığımda ne gibi prosedür uygulamam gerekiyor ( işverenle szleşme yapmalı mıyım, şu an ki meslek mensubu ile defterleri devir aldığıma dair bir sözleşme yapmalı mıyım?
5) son sorum; vergi dairesinden internet şifrelerini şirket adına mı almam gerekiyor.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar

Hizmet akdi ile çalışamama mesleği serbest olarak icra edenler için geçerlidir. Bağımlı çalışacağınız için sizinle ilgili değil.
Odaya üye olup maktu aidat ödeyeceksiniz
Bağımlı çalışacağınız için ücret tarifesiyle bir ilginiz olmayacak
İşverenle hizmet akdi yapacaksınız, defterleri devir alacağınız mensubu ile devir tutanağı yapabilirsiniz. Özellikle resmi defterlerin eksik olmamasına dikkat ediniz. Faturalar, beyannameler, bildirgeler, ek-1 ek-2 ler vs. evrakları teslim alacaksınız. Herhangi bir sıkıntı varsa işvereninizi mutlaka bildiriniz. Örneğin Eksik bir defter varsa mutlaka bilgi verin sonra sizin başınıza patlamasın.