T
T U R K O
Ziyaretçi
Sadettin Orhan
Soru: Sadettin Bey, geçenlerde yazmış olduğunuz bir yazıda, özel hastanelerin en fazla %30 fark ücreti alabileceğini, bazen bu farkın üzerine çıkan hastaneler olduğunu ve hastaların dikkatli olması gerektiğini yazmıştınız. Ben de geçtiğimiz günlerde bir özel hastanede ameliyat geçirdim. Bana çıkarılan fatura sanırım biraz abartılmış. Yani %30 farkın aşıldığını düşünüyorum. Sonuçta ameliyatımı yapan bir uzmandı. Özel odada falan da kalmadım. Bu durumda ben faturanın şişirilmiş olup olmadığını nasıl tespit ettirebilirim? İsmi Mahfuz
Cevap: Değerli okurum, sizin de dikkatinizi çektiği gibi bu konuyu geçtiğimiz aylarda gündeme getirdik ve hastaları daha dikkatli olmaya çağırdık. Nitekim bizim yazımızdan sonra SGK, özellikle İstanbul'da özel hastanelere yönelik %30 farkı aşıp aşmadıklarına dair denetimini sıklaştırdı. Denetimler kapsamında da kimi sağlık kuruluşlarına 50 bin TL'lik cezalar kesildi. Siz de eğer bu anlamda faturanızın şişirildiğini düşünüyorsanız öncelikle hastaneyle görüşerek faturanın gerekçesini ve ayrıntısını talep edin. Eğer tatmin edici bir açıklama yapılmaz ise bu taktirde size en yakın SGK müdürlüğüne başvurun ve Bilgi Edinme Yasası kapsamında bilgi talep edin. Dilekçenizin ekine hastanenin faturasını da eklemeyi unutmayın.
...
Tamamı