Site ismim, şartlar oluşmasına rağmen uzatılmadı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O

Ogün Güneş

Ziyaretçi
İyi günler dilerim öncelikle;
Kasım 2004 -2005 dönemlerine ait olmak üzere bir internet sitesinden alan adı ve alan aldım , 2005 ekiminde sadece alan adını 1 yıl daha (kasım 2005-2006 olmak üzere) uzatmak istediğimi şirkete bildirip gerekli tutarı EFT yolu ile gönderdim, 24 nisan 2006 da tesadüfen alan adımın şirketçe adıma tescil edilmediğini öğrendim kendilerine EFT ye ilişkin makbuzları yolladığımda konunun kendi hatalarından kaynaklandığını belirttiler ve başka bir alan adı önerdiler çünkü benim alan adımı yurtdışından bir firma almış ve bu firma isterse her yıl sözleşmesini uzatır ve ben bu alan adını bir ömür boyu bir daha hiç geri alamam, ben kendilerinden başka bir alan adı istemediğimi net bir şekilde belirttim.

Ben şimdi nasıl bir hareket tarzı benimsemeliyim, bana yardımcı olabilecek yol gösterebilecek forumdaşımız varsa çok memnun olurum.

Merhaba,
Kötü bir durum. Sanırım yanlış şirketle iş yapmışsın. Alan adını şu anda kullanan firmanın bu işte herhangi bir suçu yok. Aracı olan firma işini aksattığı için aşlan adını bir başkası almış. Bama kalırsa aracı firmayı dava etmek dışında yapılacak bir şey yok. Ama sonuç nasıl olur bilemiyorum.

Tamer Bey iş yaptığım firma gerçekten çok büyük bir firma, çeşitli forumlarda konu hakkında neler yapabilirim onları araştırıyorum, artık alan adını karşı taraf sözleşmeyi bitirene kadar geri alamam o kesin gibi ancak bu büyük firmaya bir ders vermek lazım bu konu hakkında neler yapabilirim , zararımı nasıl tazmin edebilirler örnek dava arıyorum ama konu pek yaygın olmadığından çok fazla bilgiye ulaşamıyorum.

sayın ogün güneş, konunuzu okuduktan sonra bende internette bir araştırma yaptım ancak sizinde dediğiniz gibi pek birşey yok, bence siz bu durumda bir tüketicisiniz ve hakkınız yenmiş durumda, bence konuyu tüketici haklarına intikal ettirip onların, bildirdiği şekilde hareket ederseniz daha iyi olur.