Smm Sgk Giriş / Çıkış Hataları

Merhaba,
Bir tane şahıs şirketim var.
Personel giriş çıkış tarihlerine ilerde ceza yemek istemediğim çok
önem veriyorum.

SMM ile aramız uzak olduğu için personel iş başlangıç gününden bir gün
önce bana evrakları veriyor, bende TC Kimlik, adres telefon maaş vb diğer
bilgileri eposta ile SMMye iletiyorum.

SMM bazı personeli bir kaç gün bazılarını bir hafta geç bildirmiş. Eposta attıktan
sonra telefonla aramama ragmen geç girişler var. Bir personel bir ay geç girilmiş.
Bazı personelin iş çıkış epostasını atmışım, bir ay sonra sorduğumda çıkışın
yapılmadığını öğreniyorum.

Hayliyle personel de sorun yapıyor. SMM bunlara sorun olmaz diyor ama bir gün
bile ceza için yeterli. Ayrıca bana mali külfet veriyor.

Ben SMMden bu zararı ücretten düşür, hesabı kapatalım başkasıyla çalışmak istiyorum
dedim. Kabul etmedi. Ücreti ödenmediği için hesaplarımıda bırakmıyor.

Yeni personelim başladı, iki hafta oldu eposta atalı, sigortaya girdi mi girmedi mi
bilemiyorum. Aramız bozuk olduğu için SMS mesajlarımıza da cevap vermiyor.
Yoğunluktan her yere yetişip kontrolunu yapamıyoruz.

Bugün ulaştım, eposta atmışsanız sgk girişi yapılmıştır dedi, orda çalışan başka
birinin ilgilendiğini belirtti. ama bana giriş kağıtları gelmedi.

Çalışmak istemiyorum borcumuzu hesaplayalım bırak bizi diyorum
bırakmıyor. Bir yıldır bizden hiç bir faturamızı istemedi. Tüm faturaları excel dosyası
ile mail atıyoruz o da maliye sistemine giriyor.
Bugün dayanamadım, maliye ve sgk ya şikayet edeceğim dedim. O da bana bende
sizi şikayet ederim, hiç bir faturayı bize iletmiyorsunuz dedi.

Bu vatandaşa ne yapabiliriz? Borcunu zaten icra yolu ile bile alır ödemezsek ama bırakmıyor.

Etik olmayan ve mesleğin icrasıyla bağdaşmayan bir durumla karşı karşıyasınız.

Öncelikle kendinize işiyle birebir ilgilenecek yeni bir müşavir bulunuz.

Yeni sözleşmenizi yapınız, eğer halen ayak diretiyorsa SMMM odasına başvurarak tehdit edildiğinizi bu şekilde izah ederseniz,

gerekeni yapacaklardır.

dağ başımı burası değilmi sizde biraz cesur olun.

SMMM ile yaptığınız sözleşmeler aslında sgk iş ve işlemlerini net olarak kapsamaz bu işin asli sorumlusu sizsiniz bunu öncelikle belirteyim.belirteyim. Sgk iş ve işlemlerini şirketinizde yürütebilecek bir personeliniz olmasında veya bu işi sizn yapmanızda yararlar var.Siz öncelikle yükümlülüğünüzü yerine getirip memnun değilseniz gib e girerek sözleşmesiniz fesh edebilir odasına şikayette bulunabilir hatta yargı yoluna başvurabilirsiniz.

abi bana mesaj at ben defterini tutarım ..belki onun belgesi falanda yokdur sahtekardır ,merdiven altında muhasebe tutuyordur...

Sayın Cihangirim,
Yeni bir mali müşavir bulun konuşun şartlarda anlaşın. Bu mesleği severek yapmak isteyen para kazanmak isteyen o kadar çok kişi varken böyle mesleğin yüz karası insanlarla çalışmayın. Bırakmıyor diye bir şey yok Siz yeni SMMM ile anlaşın o zaten eski muhasebecinizle konuşur defter ve ilgili belgeleri ondan sizin yerinize alacaktır.