SMMM Gazetede Mesleki Makale Yazabilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fabtekno
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
gazetede süreklilik arz etmemek üzere makale yazmak istiyorum oda bu durumu kabul etmedi

görüşleriniz nelerdir ?

Ynt: sınavı kazanan smmm oda kaydı olamdan yapacakları işler

Yahya arıkan süreklilik arz ederek yazıyor siz neden yazamaysınız.Oda başkanlarının istisnai durumlarımı var sadece oda başkanları değil yönetimlere bakın hepsi bir yerlerde yazıyor

Ynt: sınavı kazanan smmm oda kaydı olamdan yapacakları işler

fabtekno ' Alıntı:
gazetede süreklilik arz etmemek üzere makale yazmak istiyorum oda bu durumu kabul etmedi

görüşleriniz nelerdir ?

Merhaba,
Kabul etmeyen oda aşağıya alıntı yaptığım "SERBEST MUHASEBECİ, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK" madde 45'i okumamış galiba.

Madde 45' Alıntı:
Reklam Yasağı
Madde 45 - Meslek mensupları; iş elde etmek için, açık ve kapalı dolaylı veya dolaysız yöntemlerle reklamlarını yapamazlar ve
yaptıramazlar.
Meslek mensuplarının; tabelalarına, kartvizit, rapor ve bunlara benzer diğer yazışma kağıtlarına; meslek unvanlarını, akademik unvanlarını, iletişim araçlarının numaralarını, açık adreslerini, internet adresi ile elektronik posta adresini yazmaları reklam
sayılmaz.
Meslek mensupları, unvanlarını kullanarak mesleki konularda ve bilimsel nitelikte, gazete ve dergilerde devamlılık arzetmemek üzere yazı yazabilirler. Yayıncılık yapamazlar.
Sadece iş tekliflerinde kullanılmak ve yazılı, sözlü ve görüntülü yayın araçları ile yayınlanmamak üzere kendilerinin, ortaklık veya şirket kuruluşlarında görev yapan diğer meslek mensuplarının öz geçmişlerini kapsayan tanıtıcı broşür bastırabilirler. Bu broşürlerde evvelce veya halen iş yaptıkları müşteriler açıklanamaz.
Kendileri veya mesleki ortaklık veyahut şirketleri adına işin gerektirdiği ciddiyet ve boyutta eleman arama ilanı verebilirler.
İş ilişkisinde bulunduğu firmalar adına bu ilanları veremezler.

Ynt: SMMM Gazetede Mesleki Makale Yazabilir mi?

özür dilerim sorumu eksik sordum sınavları kazandım ancak odaya kayıt yaptırmamış olmama rağmen yazı yazabilirmiyim.

odaya kayıt olmadan smmm yapabilecekleri işler

ilginize tesekkürler tamer baskan soruyu eksik sormamdan kaynaklanan bir yannıs anlasılma oldu
ben henüz odaya kaydımı yaptırmadım sınavları verdim ve bu sekilde yerel bir gazatede köse yazısı yazarken smmm unvanını eklemek istiyorum. oda görevlisi komik bir sekilde savcılıktan bahsetti?

Ynt: SMMM Gazetede Mesleki Makale Yazabilir mi?

Mesleğimize aday olan stajyerlere staj bitirme sınavlarında 3568 sayılı kanununa istinaden mesleki hukuk dersinden sınav yapılmaktadır.
Ve siz diyorsunuzki sınavları verdim.Lütfen ezberci olmayalım en azından meslek kanunumuzu bilelim.Sınavı vermeniz mesleki ünvanı kullanabilirsiniz anlamına gelmemektedir.Odaya, çalışan veya çalışmayan üyelere kaydınızı yaptırdığınız takdirde ünvanınızı kullanabilirsiniz.

Meslek Ünvanlarının Haksız Kullanılması

Kanun Ad SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALÎ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALÎ MÜŞAVİRLİK KANUNU
Madde No 3
Kapsam
Kanunen kullanmaya yetkisi olmayanlar tarafından serbest muhasebeci, serbest muhasebeci malî müşavir, yeminli malî müşavir unvanlarının veya bu unvan veya kavramlara karışacak veya onlara benzer her türlü unvan, ibare veya remizlerin kullanılması yasaktır.
Odalar, yukarıdaki fıkraya aykırı davranışları öğrendiklerinde Cumhuriyet Savcılığına bildirmek mecburiyetindedirler. Cumhuriyet Savcılığınca tahkikatın sonucu, odaya ve ilgililere bildirilir.