SMMM Hakkında

SMMM ruhsatı almaya hak kazandım ancak henüz belgemi almadım. Memur olabilirmiyim yada üniversitede araştırma görevlisi bunda engel var mı? Tesmer mail attım gelen cevap olarak çalışma usül ve esaslarını gönderdiler.

Madde 44 -
Serbest muhasebeciler, serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler gerçek ve tüzel kişilere tabi ve onların işyerlerine bağlı olarak hizmet akdi ile çalışamazlar.

Bu maddeye rağmen şirkette smmm olduğu halde belgesini almadan çalışan arkadaşım var. Bu konuda kesin bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Sorunuzu eğer doğru anladıysam, belirtilen madde serbest çalışan meslek mensupları için geçerlidir. Yani eğer belgenizi alıp kendi büronuzu açarsanız maddede belirtildiği gibi başka bir yere bağlı olarak hizmet akdi ile çalışamazsınız. Eğer serbest çalışmayacaksanız dilediğiniz firmada çalışabilirsiniz.

Evet belgem var fakat bürom yada bağlı olarak çalıştığım bir yer yok, anladığım kadarıyla memur olmak yada araştırma görevlisi olmak yönünde önümde engel yok sanırım?

önünde bi engel yok. fakat memur kadrosu açılıyor mu smmm ler için onu bilmiyorum.
araştırma görevlisi olmak için zaten smmm olmaya gerek yok