SMMM ile İlgili Sorular?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mahruhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
30 Haz 2008
Mesajlar
3
Arkadaşlar hepinize selamlar.Ben işletme bölümünü yeni bitirdim.şuan kafamda smmm belgesi almak var.Fakat bazı sorularım var bana yardımcı olursanız sevinirim;
1.smmm belgesi kiralanabilir mi? çok duyuyorum bu konuyu sakıncaları varmı?
2.smmm belgesi alan birey başka şehirlerde (hem izmir hemde İstanbul örn.) 2 büro birden açabilirlermi? şube gibi yani
3.Stajda en çok çekilen sıkıntılar neler?Nelere dikkat etmek lazım?
4.Smmm Büronuzu mükellef sayınızı önceden garantiledikten sonra mı açıyorsunuz?Mükellef bulma yolları neler?
5.Sizce kazancı tatmin edicimi.diğer mesleklere göre daha mı özgürsünüz?
(sorularım saçma gelebilir arkadaşlar ama ileriyi tahmin edemiyorum.sonuçta burada deneyimlisiniz belki sizin yürüdüğünüz yoldan gün gelir bende yürürüm bu sebeple bana neler yaşadınız özetleyin.şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.)
 
Ynt: SMMM ile ilgili sorular?

Esmen kiralanamaz. (Yapan emek hırsızları her meslekte olduğu gibi bu meslekte de vardır.)
Açamaz.
Maddi harcamalarınız, staj süreci ve sınavlar.
Sana bağlı. Çevren iyi ise ...
Devamlı kanunlar değiştiği için takip edip doğru uygulamak zorlayabilir. Her ay tekrarlayan işlemlerden sıkılmaz iseniz tercih edin.
 
Ynt: SMMM ile ilgili sorular?

arkadaşım madem yolun başındasın, benden tavsiye hiiiç bulaşma.

haa illa bu meslekle alakam var diyorsan biraz bankacılık ile spk sektörünü incele.

Bak bunlar 2 sene staj yapan birisi söylüyor, şimdi bu 3 seneye çıkacak.

sen bu dediğim sektörler de 3 seneye çoktan emeklerinin karşılığını görmeye başlarsın.

ama en doğru kararı araştırdıktan sonra yine sen vereceksin.

hayırlısı olsun,

saygıyla
 
Ynt: SMMM ile ilgili sorular?

arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Bildiğiniz gibi artık üniversite okumakda lise gibi oldu.Herkes çekirdek yer gibi okul bitiriyor ama önemli olan verilen emeklerin boşa gitmemesi.Dahası ülkeye bir nebze olsun faydamız dokunsun.Fakat bizim için seçenekler az gibi görünüyor ve ayrıca çetin bir mücadeleyide gerektiriyor.Seçenekler bildiğiniz gibi ales,kpss ve smmm.bunların hepside mücadele ve sabrı gerektiriyor.Ama sonuçta seçim bize kalmış ve kararsız kalmak ve emeğin karşılığını alamamak çok kötü.Hep bu korkuylada yaşanmazki değil mi?
sizlerden yinede öneri bekliyorum arkadaşlar.hepinize çok saygı duyuyorum emek verdiniz çalıştınız inşallah karşılığınıda alırsınız.
 
Ynt: SMMM ile ilgili sorular?

Ruhsatı kiraya vermek ve herhangi ad altında başkasına kullandıran meslek mensupları meslekten çıkarılır.
İkinci soruya gelince diğer arkadaşların da dediği gibi. Cebinde bir kaç tane daha plan olsun. Çünkü zor ve zaman isteyen bir iş. Stajerken yer bulamıyorsunuz, stajı bitiriyorsunuz yine iş yok ya da emeğin karşılığını vermiyorlar. ne yapalım bu kadar da bana yeter diyorsunuz ama yine almıyorlar. Daha ucuz çalışacak birini arıyorlar. MAliyet muhasebesine çalışmak en belalısı. Ruhsatı alırsanız da Allah büyüktür. Çevreniz varsa geçinip gidersiniz. Ben de stajı tamamlamış birisiyim. Üç dersim kaldı fakat geleceğe yine de ümitle bakamıyorum.
Gerçekten de istiyorsanız hiç durmayın hemen çalışmaya başlayın. Mutlaka karşılığını alırsınız.
 
Ynt: SMMM ile ilgili sorular?

Arkadaşlar zaten konuyu gayet güzel açıklamışlar. Eğer imkanların iyi ise kamudaki A gurubu kadroları önerebilrim, bazı dersler ortak iki sınava da aynı anda hazırlanabilirsin. Ancak biraz da kişilik meslek seçiminde etken. Daha önce de bir yerde öneride bulunmuştum, bir gün vergi dairesine git, kişileri gözlemle, bankonun hangi tarafında olmak isteyeceğine orda karar ver. Çünkü her iki ihtimalde de çalışma ortamın ordan çok farklı olmayacak.
 
Ynt: SMMM ile ilgili sorular?

Evet arkadaşlara tekrar tekrar teşekkür ederim öneri ve uyarılar için.Aslında Ogün arkadaşım dediğiniz gibi dersler ortak olduğundan hem kamu için hemde smmm için hazırlık yapılabilir.Meslek seçimine gelince her insanda olduğu gibi daha iyisini isterdim.İşin garibi ben emin değilim kamuda memur olmak mı yoksa mali müşavir olmak mı?Aslında ben mali müşavirliği daha özgür olarak görüyorum.Bir memur gibi değil demek istediğimi anlıyorsunuzdur sonuçta iş kendi işiniz, ve yanınızda birkaç işçi çalıştırarak ülkeye fayda sağlamanın gururuda ayrı bir mesele.Dahası memuriyette de maaş garantiniz var sosyal güvencenizde Türkiyede iyi olmasada iyi.Ama şu varki benim fazla çevrem yok.Ama bu ilerde olmayacağı anlamına gelmez diye düşünüyor karamsar olmamaya çalışıyorum.Allah kısmetimizi verir yeterki sabredelim düşüncesindeyim.Umut ederdimki Ülkemizde daha çok alanda faydalı olabilecek işlere girebilsek ama malesef işsizlik çok fazla.Öyleki üniversite bitirmene rağmen bir çok yer asgari ücretin altında çalıştıryor.Dahası kimilerine hangi okulu bitirdiği bile sorulmayıp direk deneyim şartı aranıyor.Tabi deneyimde önemli hemde çok fakat bu okul bitirenlere fırsat tanınmadığı taktirde nasıl deneyim sahibi olabilirler.Burda bir tezatlık var gördüğünüz gibi.Bu gibi olaylar çok sayıda genç beyinleri karamsarlık ve ümitsizlik ile meşgul edip onları faydalı olabilecekken faydasız ve işe yaramaz hale getiriyor.Ümit ediyorum bu gibi sorunlar hallolur ve gençler sorun ve sıkıntı düşünmek yerine daha faydalı şeylerle meşgul olup gerçek hizmet anlayışıyla hayırlı işler yaparlar.Tekrar teşekkür ederim arkadaşlar.Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
 
Ynt: SMMM ile İlgili Sorular?

Ticaret yap arkadaşım. benden sana tavsiye.. küçük büyük ne yaparsan yap ticaret yap ve en iyisini yap. bilki kazanacaksın. SMMM olmask istersende sen bilirsin. bu hakkın sınavlara girdikten sonra hep var. bu arada stajyerken iş yeri açamazsın, şirketlerde yönetim kurulu üyesi, müdür oalmazsın vs vs.. bunları dikkate al derim.
 
Ynt: SMMM ile İlgili Sorular?

Sormuş olduğunuz ilk iki sorunun gerçekleşme olasılığı kanunen imkansız. Ancak yapanların olduğunu bizlerde duyuyoruz zaman zaman, özelliklede belge kiralayanları.. Meslek hakkındaki düşüncelerime gelince kesinlikle düşünmelisiniz. Maalesef bugün yaşansada bazı sıkıntılar, bunları aşabilmenin en iyi yolu meslek içerisindeki eğitim kalitesini yükseltebilmek- (ki bu sorun zaman içersinde çözüme ulaşacak), uzmanlaşmış, mesleki bilgi ve yeteneğini geliştirmiş bilinçli arkadaşların meslek içerisinde yer almasıyla olacaktır. Bu sebeple tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.. Staj döneminde çok iyi bir geliriniz olmayabilir, büyük ihtimalle asgari ücret ile çalışırsınız. Meslek unvanını aldıktan sonra ki para kazanma durumuna gelince; serbest piyasa koşulları tamamıyla geçerli kısacası kişisel performansınıza bakar.. ;)
 
Üst