SMMM lere maliye tarafından inceleme ve denetim yetkisi,

vergi inceleme yüzdelerine baktığımızda inceleme oranlarının çok düşük olduğunu görmekteyiz,
vergi incelemelerinin daha fazla şekilde yapılması ve daha hızlı sonuçlandırılması ve vergi kaçağının en aza indirilmesi için maliyenin smmm lerden bu konuda faydalanması gerektiğini düşünmekteyim,

maliaye bakanlığının bu konuya sıcak bakması ve bu konunun yasallaşması halinde vergi incelemelerinin hızlı sonuçlandırılması ve vergi kaçağının en aza indirilmesi ülkemizi açısından çok daha olumlu olacaktır,

smmm lerden mesleğinde belirli bir süre çalışmış olan kişilerden seçilen meslek mensuplarının denetim ve inceleme işini yapması bence çokda faydalı olacaktır, ayrıca bu uygulamanın başlaması ile smmm ler için yeni bir kazanç kapısıda doğmuş olacaktır,

bu konuda meslektaşlarımın görüş ve önerilerini beklemekteyim,

smmm gürel yavuz
05322451069
[email protected] / [email protected]

Ynt: SMMM lere maliye tarafından inceleme ve denetim yetkisi,

maliye,kurta kuzuyu teslim etmez:))

ama kurtları denetlesin diye pekala sözleşmeli kurt çalıştırabilir ;D

uçmayın arkadaşlar hayalinde bir sınrı var. hayaladi gerçek olmayacak:))

neden konu sadece bir kanun teklifine bakar ve hatta denetim kadrolarına belli dönem smmm'lik yapmış olma şartı getirseler piyasayı bir anda hallaç pamuğu gibi atarlar ;D
bence de öyle olmalı ki son dönemde hakimlik ve savcılık kadrolarına deneyimli avukat almaya başladılar ve çok doğru çünkü hiç savunma yapmamış birisinin hakim olarak karar veriyor olması enteresan ???
aynı durum denetim kadroları içinde geçerli hiç beyanname hazırlamamış hiç şirket kuruluşu yapmamış dönemin sonunda mizana ayar çekip gelir tablosu bilanço hazırlamamış birinin alınıp hep aynı veya benzer denetim planlarına uyarak rutin denetimlerle kayıtdışının vardığı boyut akıl almaz ???
bence e-defter ve e-fatura uygulamaları hızlandırılarak denetim kadrolarında sözleşmeli olarak smmm ve ymm'ler ile çalışılması çok faydalı olur 8)